JT pareigūnas: JT priverstos kol kas sustabdyti humanitarines operacijas Gazos Ruože

  • Teksto dydis:

Jungtinės Tautos pirmadienį pranešė, kad buvo priverstos sustabdyti savo humanitarines operacijas Gazos Ruože dėl naujo Izraelio įsakymo evakuotis iš Deir al Balacho vietovės, pranešė aukšto rango JT pareigūnas.

„Šiandien nevykdome veiklos. Nuo šio ryto Gazos Ruože nevykdome operacijų“, – nurodė pareigūnas, pridūręs, kad nuo pat karo pradžios JT kartais tekdavo daryti pertraukas.

„Tai nėra sprendimas, kuriuo sakome, kad nutraukiame veiklą, bet praktiškai negalime jos vykdyti“, – pažymėjo pareigūnas.

Pareigūno teigimu, JT „prieš kelis mėnesius gavusios įsakymą evakuoti Rafachą, didžiąją dalį savo operacijų personalo perkėlė į Deir al Balachą“.

Izraelio kariuomenė pirmadienį pareiškė, kad taikosi į „teroristų kovotojus“ Deir al Balache ir stengiasi sunaikinti „likusią (islamistų kovotojų grupuotės „Hamas“) teroristinę infrastruktūrą“.

Izraelio kariuomenė sekmadienį liepė žmonėms nedelsiant evakuotis.

„Turime rasti sprendimus“, – sakė JT pareigūnas.

„Ir jei tai reiškia, kad turime 24–48 valandoms nuleisti inkarą ir iš naujo atsistatyti, taip ir padarysime. Bet mes neišvykstame“, – aiškino jis.

„Šiuo metu iššūkis yra rasti vietą, kurioje galėtume iš naujo ir efektyviai veikti“, – pridūrė jis.

Karas kilo po „Hamas“ kovotojų spalio 7-ąją surengto išpuolio Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais Izraelio duomenimis, žuvo 1 199 žmonės, dauguma jų – civiliai.

„Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių 105, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant kelias dešimtis Izraelio kariuomenės žuvusiais laikomų įkaitų.

Pasak „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio atsakomąją karinę kampaniją Gazos Ruože žuvo 40 435  palestiniečiai. JT Žmogaus teisių biuras teigia, kad dauguma žuvusiųjų yra moterys ir vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių