ES: „X“ klaidina naudotojus savo mėlynomis „patvirtintų paskyrų“ varnelėmis

  • Teksto dydis:

Briuselis penktadienį pareiškė, kad Elono Musko socialinis tinklas „X“ klaidina naudotojus savo mėlynomis „patvirtintų paskyrų“ varnelėmis.

Europos Komisija teigė, kad socialinis tinklas klaidina naudotojus, nes dabar mėlynus ženklelius gali gauti bet kas, o tai daro poveikį „naudotojų gebėjimui priimti laisvus ir pagrįstus sprendimus dėl paskyrų autentiškumo ir turinio, su kuriuo jie susiduria“.

„Yra įrodymų, kad motyvuoti piktavaliai piktnaudžiauja „patvirtintomis paskyromis“, kad apgautų naudotojus“, – pridūrė ji.

Anksčiau varnelės būdavo rezervuotos patvirtintoms paskyroms: šalių lyderių, bendrovių, žurnalistų ar garsenybių, bet dabar „X“ tinkle ją gali gauti bet kas, įsigijęs prenumeratą.

Oficialus įspėjimas „X“ paskelbtas po kelis mėnesius trukusio tyrimo pagal Skaitmeninių paslaugų aktą (SPA), kuriuo skaitmeninės bendrovės verčiamos labiau kontroliuoti turinį internete.

Pastarosiomis savaitėmis Briuselis įspėjo „Apple“ ir „Meta“ dėl kito įstatymo, vadinamo Skaitmeninių rinkų aktu (SRA), pažeidimų.

ES taip pat nustatė, kad „X“ pažeidė taisykles, susijusias su reklamos skaidrumu ir prieigos prie viešų duomenų suteikimu mokslininkams. Už tai gresia nemažos baudos.

„X“ dabar gali pateikti atsaką į šį ES perspėjimą.

ES reguliavimo institucijų atliekamame plataus masto tyrime dėl „X“ taip pat toliau nagrinėjamas neteisėto turinio skleidimas ir platformos pastangų kovoti su dezinformacija veiksmingumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių