Gyvūnai tampa prabangos preke: dėl maisto jiems kreipiasi ir į labdaras

Augant kasdienių būtiniausių prekių kainoms, augintinių savininkų sąskaitos už keturkojus draugus taip pat didėja. Tai reiškia, kad kai kurie nebegali sau leisti jų išlaikyti.

Mažyčiai šuniukai labai mieli, bet gerai maitinami tik dėl aukų. Kol jiems bus surasti nuolatiniai namai, jie glaudžiasi Adelaidės gyvūnų globos namuose.

„Šiuo metu globoje yra devyni kačiukai ir keturi šuniukai. Ką tik atvežtas dar vienas. Galiu jums pacituoti savininką: Mes susidūrėme su finansiniais sunkumais ir, deja, nebegalime išlaikyti šio šuns“, – pasakojo gyvūnų prieglaudos atstovė Karen Moore.

Vis dar brangstant būtiniausioms prekėms ir paslaugoms, daugelis australų susiduria su finansiniais sunkumais.

Dar sunkiau tiems, kurie turi naminių gyvūnėlių, nes jiems taip pat tenka patirti didėjančias išlaidas, pavyzdžiui, veterinarijos sąskaitoms, maistui ir skiepams.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Beveik ketvirtadalis australų augintinių savininkų atsisako geresnio kąsnio, kad galėtų pamaitinti savo gyvūną. Deja, kitiems tenka draugų atsisakyti.

„Baisiai liūdna, kad savininkai turi rinktis. Turiu omenyje, kad naminiai gyvūnai yra geriausia terapija, todėl šeimoms turėti gyvūną savo ar vaikų gyvenime yra labai vertinga, bet kai reikia rinktis, ką maitinti, labai liūdna“, – kalbėjo K. Moore.

Vis daugiau augintinių savininkų kreipiasi pagalbos į labdaros organizacijas, norėdami aprūpinti juos maistu.

Kasmet visoje Australijoje labdaros organizacijos išdalina apie 400 tūkst. kilogramų gyvūnų maisto.

„Esame užpildyti, ir taip buvo nuo pat Kalėdų. Šiuo metu negalime priimti daugiau gyvūnų“, – teigė gyvūnų prieglaudos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu va

nu va portretas
tai australijoje daugeja ubagu, nes praso labdaros savo augintiniams, o pas mus labdara dalina zmon ems, o visi sunes sotus, reiskia mes gyvenam geriau uz australus, nes labiau mylim savo gyvunus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių