D. Trumpas: jums nebereikės balsuoti, mano puikieji krikščionys

JAV respublikonų kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas sukėlė pasipiktinimą, sakydamas krikščionims, kad „jums nebereikės balsuoti“, jei lapkritį jis vėl bus išrinktas.

Penktadienio vakarą Floridoje vykusiame rinkimų kampanijos renginyje konservatyviems krikščionims 78 metų D. Trumpas ragino žmones balsuoti lapkričio 5 dieną vyksiančiuose prezidento rinkimuose, tvirtindamas, kad to prireiks tik vieną kartą.

„Krikščionys, išeikite ir balsuokite! Tik šį kartą. Daugiau jums to daryti nereikės. Dar ketveri metai, žinote ką? Tai bus sutvarkyta. Viskas bus gerai. Jums nebereikės balsuoti, mano puikieji krikščionys“, – sakė D. Trumpas.

Ką konkrečiai D. Trumpas turėjo omenyje, liko neaišku. Buvęs prezidentas per rinkimų kampaniją visada provokuoja ir sąmoningai palieka vietos interpretacijoms.

Jo politinės varžovės, demokratės Kamalos Harris, rinkimų kampanijos komanda D. Trumpo pareiškimą įvertino kaip ženklą, kad jis siekia „panaikinti demokratiją“, jei grįžtų į Baltuosius rūmus.

„Kai viceprezidentė K. Harris sako, kad šie rinkimai yra apie laisvę, ji kalba visai rimtai, – sakė atstovas spaudai. – Mūsų demokratiją puola nusikaltėlis Donaldas Trumpas: po pastarųjų pralaimėtų rinkimų D. Trumpas pasiuntė minią, kad ši apverstų aukštyn kojom rinkimų rezultatus. Per šią kampaniją jis pažadėjo smurtą, jei pralaimės, mūsų rinkimų pabaigą, jei laimės, ir Konstitucijos galiojimo pabaigą, kad galėtų tapti diktatoriumi ir įgyvendinti Amerikoje savo pavojingą „Projekto 2025“ darbotvarkę.“

Šis pareiškimas atitinka ir kitus D. Trumpo pareiškimus, pavyzdžiui, kad jis bus „diktatorius tik pirmąją dieną“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių