Rusija Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją pavadino didžiule nesėkme

  • Teksto dydis:

Rusija šeštadienį supeikė Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją, pavadinusi ją didžiule nesėkme.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova pateikė ilgą penktadienį įvykusios ceremonijos, kurios Rusijos televizija tiesiogiai netransliavo, trūkumų sąrašą.

„Neplanavau žiūrėti atidarymo. Tačiau pamačiusi nuotraukas negalėjau patikėti, kad tai nebuvo klastotė ar fotošopas“, – parašė ji platformoje „Telegram“.

Rungtyniauti Paryžiaus vasaros olimpinėse žaidynėse kaip neutraliems atletams buvo leista vos keliolikai Rusijos sportininkų. Varžytis su Rusijos vėliava dėl Kremliaus karinio puolimo Ukrainoje buvo uždrausta.

M. Zacharova parašė, kad dėl „absurdiškos atidarymo ceremonijos po atviru dangumi svečiai buvo priversti valandų valandas sėdėti lyjant lietui“.

„Organizatoriai nepagalvojo nei apie debesų sėją, nei apie tentus“, – rašė ji, turėdama omenyje Rusijos praktiką prieš didelius renginius po atviru dangumi siųsti lėktuvus, kurie bando išsklaidyti debesis.

Prieš pat žaidynių atidarymą Prancūzija sulaikė vieną rusą, kurį kaltina sąmokslu „destabilizuoti“ renginį.

„Įdomu, kiek dar „šnipų“ reikėjo įterpti, kad olimpinių žaidynių atidarymas Paryžiuje baigtųsi tokia didžiule nesėkme?“ – komentavo M. Zacharova.

M. Zacharova taip pat pašiepė tą dieną įvykusią „transporto griūtį“ po trijų padegimo išpuolių geležinkelio sistemoje, kuriuos Prancūzija vadina sabotažu.

Anot jos, Paryžiaus centras „virto benamių getu“, o gatves „užplūdo žiurkės“.

M. Zacharova išpeikė ir atidarymo ceremonijos dalį, kurioje dalyvavo vadinamosios drag karalienės ir kurią kai kas interpretavo kaip „Paskutinės vakarienės“ parodiją. Ji tai pavadino „pasityčiojimu iš krikščionims šventos istorijos“ ir pareiškė, kad „apaštalai buvo parodyti kaip transvestitai“.

„Akivaizdu, kad Paryžiuje jie nusprendė, jog jei olimpiniai žiedai yra įvairiaspalviai, galima visa tai paversti vienu milžinišku gėjų paradu“, – pridūrė ji.

Rusijos Stačiatikių Bažnyčios atstovas spaudai Vachtangas Kipšidzė taip pat pasmerkė šią dalį ir savo asmeniniame „Telegram“ kanale parašė, kad tai „kultūrinė ir istorinė savižudybė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių