Teisme – apgaule tėvystės pašalpą siekę gauti vyrai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Tauragės apskrities skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame  įtarimai dokumentų klastojimu ir sukčiavimu, siekiant iš Valstybinio socialinio draudimo fondo („Sodros“) biudžeto gauti neteisėtą tėvystės pašalpą, pareikšti Pagėgių savivaldybėje ūkininkaujančiam P.B. ir jo sūnui L.B.

Tauragės rajono apylinkės prokuratūra surašiusi kaltinamąjį aktą, bylą perdavė nagrinėti Tauragės rajono apylinkės teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2008 m. birželio mėnesį Pagėgių savivaldybės ūkininkas  P.B. savo ūkyje antraeilėse pareigose įdarbino 24 metų sūnų L.B. Pastarasis tėvo ūkyje dirbo nuo praėjusių metų birželio 4 dienos iki 13 dienos. Iš viso L.B. darbininku dirbo 120 valandų ir už tai jam buvo priskaičiuotas 15 tūkst. 211 litų atlyginimas. Ikiteisminio tyrimo metu buvo išaiškinta, kad pirmojoje 24 metų vyro darbovietėje birželio mėnesį darbo laiko apskaitos žiniaraščiuose buvo užfiksuota, kad L.B. galėjo dirbti tik 6 dienas, t. y. 72 valandas.

Nustatyta, kad L.B. priskaičiuotas darbo užmokestis neatitinka realaus atlyginimo dydžio pagal darbo apmokėjimo praktiką už analogišką darbą, kurį atliko kaltinamasis L. B. Atskleista, kad pagal pateiktus abiejų L.B. darboviečių dokumentus 2008 m. birželio 10-11 dienomis L.B. tariamai dirbo 20 val. per parą. Tai  praktiškai neįmanoma, nes atstumas nuo vienos darbovietės iki kitos yra apie 50 km, be to sugaištamas laikas kelionei.

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad 2008 m. rugsėjo mėn. ūkininkas P.B. suklastojo atlyginimo mokėjimo, birželio mėnesio darbo laiko apskaitos žiniaraščius,  kuriuos pasirašė jo sūnus. Pateikus šiuos dokumentus, VSDFV Tauragės skyrius paskaičiavo, kad per dvejus metus tėvystės pašalpos L.B. bus išmokėta 141 tūkst. 764 litai, o tai sudaro daugiau nei 96 tūkstančių litų didesnė pašalpa, negu ji būtų apskaičiuota pagal darbą pagrindinėje darbovietėje. Per kelerius mėnesius kaltinamajam L.B. buvo sumokėta 28 tūkst. 398 litų išmoka.

Tai jau antra baudžiamoji byla birželio mėnesį tirta FNTT Tauragės apskrities skyriaus pareigūnų, kai suklastojus dokumentus, įrašius neteisingus duomenis apie išmokėtą atlyginimą už darbą, sukčiaujant buvo gauta didesnė motinystės (tėvystės) pašalpa.

Birželio mėnesio pradžioje Tauragės apylinkės teismui  perduota baudžiamoji byla, kurioje realiai jokios veiklos Tauragėje registruotos  bendrovės vadovas R.S. ir bendrovei priklausančios parduotuvės vedėja A.I. kaltinami  pasisavinę daugiau nei 70  tūkstančių litų pašalpų. Siekiant užtikrinti sugrąžinti jau neteisėtai išmokėtas pašalpas, Tauragės rajono apylinkės prokuroro nutarimu laikinai apribotos nuosavybės teisės į kaltinamųjų nekilnojamąjį turtą.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad tam, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę baudžiamas laisvės atėmimu iki 8 metų.


Šiame straipsnyje: tėvystės pašalpa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nereikia

Nereikia portretas
Nereikia ieskoti durnesniu uz save.Juk gyvenam valstybej,kurioje veikia istatymai ir akivaizdzius sukciavimus izvegti lengva.Nereikia rizikuoti,nes nukencia ziauriau seima.

xm

xm portretas
O kai seimo nariai pasisavina milijonus tai vaikšto sau laisvi kaip paukščiai, bet jai paprastas žmogus ką nors padaro , tai jau iškart laisvės atėmimas. Kur teisybė ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių