Prasidėjo lemiama kova dėl D.Kedžio dukters likimo

Kėdainių rajono apylinkės teisme ketvirtadienį tęsėsi civilinės bylos nagrinėjimas dėl Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters gyvenamosios vietos nustatymo.

Iki pietų teisme buvo apklausti L.Stankūnaitės tėvai Tatjana ir Stanislovas, taip pat liudijo buvusi mergaitės darželio auklėtoja Aldona Kilinskienė, mananti, kad mergaitė privalo augti su savo tikrąja mama. Po pietų teisme apklausti D.Kedžio tėvai Laimutė ir Vytautas.

Teismo posėdyje dalyvauja abi suinteresuotos šalys – L.Stankūnaitė su savo advokate bei mergaitę daugiau nei du metus globojanti Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė.

Stankūnai sako likę patenkinti apklausa, tačiau yra pasibaisėję N.Venckienės elgesiu. „Ji ir mane, ir vyrą bandė išprovokuoti, tačiau labai patiko, kad teisėjas, vos tik pastebėjęs, kad ji mus bando žeminti, įžeidinėti, jai iškart duodavo žodinę pastabą“, - portalui 1diena.lt kalbėjo L.Stankūnaitės mama.

Moteris yra įsitikinusi, kad N.Venckienės namuose mergaitė yra nuteikinėjama prieš mamą. „Ji mano dukrą net teisme vadina valkata. Atsiprašau, tai koks teisėjos intelektas yra?“, – piktinosi T.Stankūnienė.

Į teismą atvykusi L.Kedienė iš anksto piktinosi bylą nagrinėjančiu teisėju Vitalijumi Kondratjevu, išvadino jį šališku ir sakė nelaukianti kitokio sprendimo, nei pernai gegužės 14 d. paskelbė jo pavaldinys Bronius Varsackis.

Paklausta, kur, jos nuomone, mergaitei geriausia būtų augti, L.Kedienė atšovė: „Aš manau, kad pragare geriausia, ką čia daugiau galvoti“. Tuo metu N.Venckienė piktinosi Stankūnų parodymais ir vadino juos melagiais.

Po L.Kedienės ir V.Kedžio apklausos, teisėjas V.Kondratjevas buvo pasiryžęs pradėti skelbti bylos medžiagą, tačiau N.Venckienė paprašė to nedaryti, o leisti jai pačiai asmeniškai susipažinti su visukuo, kas yra byloje.

„Ir ji, ir L.Stankūnaitė jau buvo atvykusios į teismą lapkričio pradžioje, susipažino su bylos medžiaga, tačiau N.Venckienė sako, kad ne su visa, todėl paprašė duoti laiko susipažinti su likusia medžiaga ir pasirengti baigiamąjai kalbai“, – portalui 1diena.lt sakė bylą nagrinėjantis Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas.

Susipažinti su likusia bylos medžiaga N.Venckienė paprašė penkių dienų. Jos prašymas buvo patenkintas. Iš viso šioje byloje yra 19 tomų.

Kitas teismo posėdis numatytas antradienį, lapkričio 29 d. „Mums liko tik išklausyti Vaiko teisių tarnybos išvadų ir baigiamųjų kalbų“, – kalbėjo V.Kondratjevas.

Iš viso ketvirtadienį buvo apklausti devyni liudytojai – be tėvų, trys darželio, kurį lankė mergaitė, auklėtojos ir dvi psichologės.

Surašyti nutarimui teisėjas turės 20 d., tačiau jis pats mano, kad tiek laiko neprireiks, užteks ir dviejų savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEISY BE

TEISY BE portretas
NERINGAI STIPRYBES IR DIEVO GLOBOS.VISKAS BUS GERAI.

to 1

to 1 portretas
taip Neringa, stiprybes. tau kalejime jos labai reikes

Laimai

Laimai portretas
Linkim kuo greičiau atgauti savo dukrytę.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių