L.Kedienė nori pamatyti, ką Panevėžio teisme nufilmavo žurnalistai

Penktadienį Drąsiaus Kedžio mamos Laimutės Kedienės baudžiamosios bylos nagrinėjimas Utenos teisme baigėsi beveik neprasidėjęs.

Kaip portalui 1diena.lt sakė Utenos rajono apylinkės teismo atstovė ryšiams su visuomene Daiva Prūsaitė, teismo pradžioje prie bylos buvo prijungtas iš Generalinės prokuratūros atsiųstas pačios L.Kedienės rašytas skundas, o vėliau peržiūrėta vaizdo medžiaga, kurią “Lietuvos ryto televizijos” žurnalistai nufilmavo Panevėžio miesto apylinkės teisme, kai nutraukus taip vadinamąją pedofilijos bylą L.Kedienė teisėjus išvadino banditais.

Nors buvo prašyta teismui pateikti visą medžiagą, net ir tą kuri nepateko į televiziją, teismui kažkodėl buvo atsiųstas tik pats į DVD diską įrašytas reportažas. “Jį peržiūrėjus, L.Kedienės advokatas Aidas Venckus pareikalavo, kad televizija atsiųstų ne vaizdo įrašą, rodytą reportaže, o jo originalą, tai, kas tą dieną buvo nufilmuota”, - kalbėjo D.Prūsaitė.

Prašymą patenkinus, byloje padaryta pertrauka iki 2012 metų sausio 24 d.

Kaip jau rašėme, L.Kedienė į teisėjų nemalonę pateko pernai Panevėžio miesto apylinkės teismui nutraukus garsiąją pedofilijos bylą. Tada ji žurnalistams pasakė: „Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir paskaitė nutartį“.

Netylėjo ir jos dukra, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė, globojanti D.Kedžio dukrą. „Čia ne pabaiga. Aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs, jūs pamatysite, praeis du, trys, penki metai ir viskas išlįs. Tegul jie negalvoja, kad jie čia dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai ir iškrypėlių klaną dengdami, čia taip nebus“, - piktinosi N.Venckienė.

N.Venckienei dėl teisme pasakytų žodžių buvo svarstyta Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje. Jai dėl jų buvo iškelta antra drausmės byla. Teisėjų garbės teismas prasikaltusią teisėją šalies Prezidentei pasiūlė atleisti, tačiau Dalia Grybauskaitė dekreto dėl N.Venckienės atleidimo nepasirašė, o pati N.Venckienė kolegų sprendimą apskundė Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Penktadienį Teisėjų garbės teismas šią N.Venckienei iškeltą drausmės bylą svarstė iš naujo. Sprendimas joje bus skelbiamas gruodžio 23 d.

L.Kedienei už nepagarbą teismui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ajo

ajo portretas
o gal jai dar brendziuko i teisma atvezti, kad kalba rislesne butu?

Marija

Marija portretas
Paziuresim dar kokios bausmes gresia tiems,-kurie prievartavo jos anuke maza,sunu nukankino.Paziuresim .Klano atomazga arteja.O p.Kediene sventas zmogus.Salin rankas tik nuo saziningos ir doros senutes.Nu ir kas kad kiek pasikarsciavo savo kalboje;Tam turi ir motyvacija ir amzius senyvas perdaug,kad tokius ziaurumus galetu senas zmogus pakesti vedamus pries jos seima.

gaila

gaila portretas
Ot gaila, kad nėra "kokių aštuonių metų".chi,chi,,,,,
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių