Ant sukčiavimu įtariamos grupuotės pečių – trys įtartinos mirtys

Antradienio vakarą sostinės apylinkėse suimti keturi asmenys įtariami „įžūliu bei cinišku elgesiu su nukentėjusiais“.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas teigia, kad šie vyrai galėjo prisidėti prie trijų mirčių. „Yra keletas įtartinų mirčių, susijusių su šiais asmenimis. Pavyzdžiui, žmogus sušalo žiemą miške, paskui giminaičiai jo turto nerado, ar nuo alkoholio miręs pilietis, kurio turtas taip pat buvo dingęs“, - pasakojo policijos komisariato vadas.

Suimti keturi vyrai buvo įsitraukę į veiklą, kurios metu išviliodavo Vilniuje ir sostinės apylinkėse esančius žemės sklypus bei butus. Vėliau nekilnojamas turtas buvo perrašytas ar parduodamas.

„Jie orientavosi į turto vertę ir dydį, o ne savininkų amžių“, - komentavo policijos atstovas.

31-33 amžiaus vyrai įtariami sukčiavimu stambiu mastu bei apgaulės būdu užvaldant didelės vertės turtą. Kiek lėšų nelegaliai pasisavino įtariamieji, kol kas neskelbiama.

„Šiuo metu kaip tik vyksta turto areštas ir turto paieška tarp giminaičių. Tik vėliau galėsime kalbėti apie sumas, bet jos bus įspūdingos“, - kalbėjo K.Lančinskas.

Pasak jo, turtas įtariamiesiems buvo perleidžiamas įvairias būdais: pasirašant vekselius, dovanojimo sutartis ir kt.

„Vienas iš būdų, kaip šie asmenys priviliodavo gyventojus – skelbimai. Žmonės, pasirašę dokumentus, nesuprasdavo, kad pasirašė įgaliojimą“, – kalbėjo K.Lančinskas.

Policija ragina gyventojus, turinčius nekilnojamojo turto su nesutvarkytais nuosavybės dokumentais, nepasitikėti skelbimais, žadančiais padėti sutvarkyti dokumentus ar turtą parduoti.

Tyrimas dėl galimo sukčiavimo stambiu mastu buvo pradėtas dar prieš porą metų.

„Tuo metu turėjome vieną tyrimą, kurio metu buvo užvaldytas svetimas butas, priklausęs pagyvenusiam  sostinės gyventojui. Pradėjome šį faktą tyrinėti kaip reiškinį. Buvo nustatyti tam tikri dėsningumai, po kurių išaiškėjo ši grupuotė“,  – pasakojo policijos komisariato viršininkas.

Šiuo metu trys įtariamieji teismo sprendimu sulaikyti trims mėnesiams, vienas – 15 parų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
na va situ svolaciu snukelius parode .bet kodel siaip pvisokiu niekseliu banditeliu snukiu nerodo zmonems kai juos supakuoja ????????????????????

angelas

angelas portretas
ahuet...zmones..as jouos zinau..tas pagrindinis donatas is nemencines...mama zeme supirkdavo parduodavo...su bimbalu vazineja...o kitie 2..nuo nemencines yra uz koloneles link vilniaus vaziuot vyska vadinama vietove tas su land cruiseriu vazineja...bagocius tipo ir dar vienas is tenai..ieskokit nemencinei ar juos apylinkese

seklys morka

seklys morka portretas
Kuris iš jų Naugžeminis-kaunietis?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių