Alytuje mirė du smarkiai sušalę žmonės

Alytuje savaitgalį mirė du smarkiai sušalę žmonės. Kituose miestuose šaltis aukų nepareikalavo, tačiau buvo žmonių, kurie nušalo galūnes ar patyrė bendrą kūno atšalimą.

Sušalusieji buvo atvežti į Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninę. Šalčio aukomis tapo vyresnio amžiaus moteris ir vyras.

1921-aisiais gimusi moteris į Alytaus gydymo įstaigą praėjusio penktadienio vakarą buvo pervežta iš Lazdijų ligoninės, ji mirė šeštadienio rytą.

Tuo metu Alytaus rajono gyventojas, gimęs 1934-aisiais, į Alytaus ligoninę pateko ir joje mirė sekmadienį.

Tai ne pirmosios šalčio aukos Lietuvoje. LNK televizijos teigimu, šeštadienio rytą Trakų rajone šalia kelio rasta mirtinai sušalusi moteris. Jai buvo 44 metai, moteris nevietinė, atvykusi iš Vilniaus.

Pasak Vilniaus greitosios pagalbos medikų, šeštadienį sostinėje medikų pagalbos prireikė dviem sušalusiems žmonėms – vyrui ir moteriai.

Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stotyje pranešė, kad vienas benamis nušalo plaštakas ir pėdas. Jam diagnozuoti pirmo-antro laipsnio nušalimai, vyras paguldytas į ligoninę.

Klaipėdoje ir Panevėžyje savaitgalį sušalusių nebuvo.

Sinoptikai prognozuoja, kad artimiausiomis dienomis Lietuvoje laikysis labai šalti ir sausi orai, kasdien šaltis stiprės.

Anot Hidrometeorologijos tarnybos, antradienio naktį temperatūra kris iki 18-23, dieną bus 11-15 laipsnių šalčio. Trečiadienio naktį bus 20-25, dieną - 14-18 laipsnių šalčio.


Šiame straipsnyje: oraišaltisžiemamirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių