A.Gureckio atsisveikinimo laiške - kaltinimai „MG Baltic“ vadovams

Nusižudžiusio "Mitnijos" buvusio vadovo Antano Gureckio artimieji spėja, kad rado priešmirtinį laišką. Jis perduotas Panevėžio prokurorams.

Rado atsitiktinai

"Spalio 17 dieną – mūsų sutuoktuvių 40-osios metinės", – vakar V.Gureckienė dar negalėjo atsipeikėti nuo netikėto radinio.

Moters kasdieniu darbu tapo tvarkyti šūsnis vyro paliktų dokumentų, vaikščioti į teismo posėdžius, dirbti su advokatais, teikti parodymus prokurorams.

Pirmadienį, vizito pas Panevėžio prokurorus išvakarėse, našlė su dukra ieškojo telefono numerio. Moterys vartė vieną knygelę, po to kitą, bet paieškos buvo bevaisės.

"Beta, skaitau ir matau kaltinimus", – pirmuosius mamos žodžius prisiminė Beta Rumšienė.

V.Gureckienė rankose laikė vieną vyro užrašų knygelę. Knygelėje buvo paliktas A.Gureckio mėgstamas rašiklis. Atvertusi tą knygelės vietą moteris rado ranka rašytus kaltinimus buvusiems verslo partneriams. Kitame puslapyje – meilės laiškas žmonai ir šeimai.

"Mes įsitikinusios, kad jis šį laišką parašė, kai pamatė atvažiuojantį autobusiuką su šešiais vyrais", – neabejojo B.Rumšienė. "Atvažiavo manęs", – tokius A.Gureckio žodžius ne kartą citavo žmona ir dukra.

Padės tyrimui

A.Gureckio šeima siekia įrodyti, kad buvęs statybų bendrovės "Mitnija" savininkas ir ilgametis direktorius prie savižudybės buvo privestas.

"Advokatai neabejoja, kad šis laiškas padės ikiteisminiam tyrimui", – tvirtino B.Rumšienė. Moterys tikisi, kad Panevėžio apygardos prokuratūroje bus apklausti koncerno "MG Baltic" vadovai – Darius Mockus, Raimondas Kurlianskis, Romanas Raulynaitis.

V.Gureckienė įtaria, kad buvo klausomasi šeimos narių telefono pokalbių. Tik iš jų galima buvo sužinoti, kad A.Gureckis namuose laiko buvusių verslo partnerių galimas aferas atskleidžiančius protokolus.

A.Gureckio artimieji neabejoja, kad krata birželio 29-osios rytą buvo daroma siekiant tuos dokumentus paimti.

Pripažinta nukentėjusiąja

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius nustatė, kad V.Gureckienei padaryta žala, ir nutarė pripažinti ją nukentėjusiąja.

Antradienį beveik keturias valandas prokuratūroje vyko V.Gureckienės apklausa. Moteris pateikė prokurorams namuose rastą vyro laišką. "Tai jo raštas, jo parašai", – tvirtino našlė.

Moteris svarstė, kad galbūt laišką vyras parašė vykstant kratai, nes galėjo visur laisvai vaikščioti.

"Užrašų knygelė buvo įmesta į jo rašomojo stalo stalčių tarp daugybės kitų knygelių", –  pasakojo V.Gureckienė.

Moteris tvirtino, kad randa vis daugiau įrodymų apie jų šeimą norėjusius sužlugdyti žmones. "Jau galėčiau suskaičiuoti 20–30 žmonių, kurie norėjo mums pakenkti", – pati tokiu dideliu būriu stebėjosi našlė. Moteris prokurorams pateikė rastus grasinamuosius  laiškus.

V.Gureckienė džiaugėsi, kad, pripažinus ją nukentėjusiąja, bus galima teikti įrodymus, prašymus, nušalinimus, per ikiteisminį tyrimą susipažinti su bylos medžiaga. To ji negalėjo daryti būdama  liudytoja.

A.Gureckio laiškas (kalba netaisyta)

(1 lapas)
"MG Boltik prezidentas D.Mockus ir jo viceprezidentas R.Kurlianskis nuo 2005 metų, žiniasklaidos pagalba, nuo 2006 iki dabar psichologinio smurto, teisėsaugos bei teisėtvarkos, kurioje turi kišeninių prokurorų, pagalba mane terorizavo ir privedė prie savižudybės."

R.Kurlianskis 2006 2007 2008 plovė pinigus iš UAB "Mitnijos", jiems talkino Audrius ir Agnius Matijošaičiai ir kt.

(parašas)

(2 lapas)

Violeta,
Tave mylėjau ir mylėsiu.
Beta, Egidijau, vaikai Ovidijau ir Gintare
Visus Jus myliu

(parašas)

R.Raulynaitis: "Ieškok moters"

Koncerno "MG Baltic" valdybos nariui Romanui Raulynaičiui pateikėme du klausimus.

Esame gavę buvusio bendrovės "Mitnija" direktoriaus Antano Gureckio priešmirtinį atsisveikinimo laišką. Jame A.Gureckis rašo, kad "MG Baltic" prezidentas D.Mockus ir viceprezidentas R.Kurlianskis savo veiksmais privedė jį prie savižudybės. Kaip galėtumėte pakomentuoti tokį kaltinimą?

O kas parašė šitą laišką?

Ar jūs abejojate, kad šį laišką galėjo parašyti A.Gureckis?

Ieškok moters.


Šiame straipsnyje: Antanas GureckisMitnija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių