Žiema Kaune: gatvės pradėtos barstyti nuo 4 val. ryto

„Kauno švara“ pranešė, jog nuo ankstyvo ryto kibo į darbus ir pradėjo barstyti miesto gatves. Pagrindines Kauno gatvės, įkalnės, nuokalnės, tiltai ir viadukai pradėti barstyti šį ryto nuo 4 val., o baigti tik 6.30 val.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus, ši naktis Kauno miesto buvo pakankamai rami, snigti ir pustyti pradėjo tik 7.30 val.

„Buvo nuspręsta gatvės barstymo darbus pradėti šiek tiek anksčiau. Išankstinis gatvių barstymas iki prasidedant snigiui  neleidžia sniegui prisiplakti prie gatvių dangos, todėl asfaltbetonio danga tampa ne tokia slidi. Pasibaigus pikiniam transporto eismui, „Kauno švara“ pradės valyti sniegą iš gatvių. Prašome eismo dalyvių atidumo“, - aiškino skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Kauno švara“ informavo, kad apie 9 val. į miesto gatves išvažiavo valymo mašinos.

„Iki pietų ketinama išvalyti gatves. Šiandien pradėjo stipriai snigti tuomet, kai į miesto gatvės plūsteli mašinos, žmonės važiuoja į darbus, bet džiaugiamės, kad įkalnės ir gatvės buvo pabarstytos iš anksto. Gatves mūsų technika pabarstė šlapia druska, o įkalnes druskos-smėlio mišiniu“, - apie padėtį miesto gatvėse pasakojo „Kauno švaros“ Miesto valymo skyriaus viršininkas Darius Visockis.

Miesto gatves valančios ir barstančios bendrovės dar kartą primena, jog vairuotojai būtų atsargūs kelyje.

Eismo sąlygos:

Pirmadienio rytą snigo ir pustė didesnėje Lietuvos dalyje. Klaipėdos ir Telšių apskrityse eismo sąlygos buvo sudėtingesnės, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Keliai daugiausiai pasidengę sniegu, provėžoti, yra sniego liežuvių. Magistraliniai ir krašto keliai valomi ir vietomis barstomi. Šiose vietose keliuose yra šlapio sniego.

Telšių apskrityje iki 45 proc. rajoninių kelių sunkiai pravažiuojami, Klaipėdos apskrityje - iki 20 proc. sunkiai pravažiuojamų ir iki 10 proc. - neišvažiuojamų.

9 valandą nebesnigo Tauragės, Šiaulių apskrityse bei šiaurės rytinėje ir rytinėje šalies dalyse, tačiau pūga nesiliauja. Čia eismo sąlygos magistraliniuose ir krašto keliuose šiek tiek geresnės, tačiau daugelyje vietų slidu.

Rajoniniai keliai visur panašios būklės - pasidengę sniegu, prispaustu sniegu, slidūs.

Portalo skaitytojus kviečiame fotografuoti miesto gatves ir siųsti nuotraukas mums elektroniniu paštu portalas@kaunodiena.lt.


Šiame straipsnyje: žiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių