Taksisto žudiko teisme - liudytojo ašaros

Kauno apygardos teisme praėjusių metų gegužės įvykius teko prisiminti kraupų radinį – žmogaus galvą pastebėjusiam liudytojui. 

„Važiavau po darbo į sodą. Kai įsukau į žvyrkelį, pastebėjau žvėrelį bėgiojantį iš vienos kelio pusės į kitą. Greičiausiai tai buvo lapė. Kai sustojau, įsistebeilijo į mane atsitūpusi žolėse“, - greitakalbe, tarsi norėdamas kuo greičiau papasakoti nemalonius faktus, kalbėjo Kazys Rainys. 

Į šalia Neveronių esančią „Pabiržės“ sodininkų bendriją vyras sakė važinėdavęs kasdien. „Ant žvyrkelio pamačiau kažką keista. Tik palietęs supratau, kad tai ne lėlės, o tikra žmogaus galva“, - jau nebeslėpdamas ašarų kalbėjo K.Rainys. 

Sukrėstas vyras sakė net pamiršęs, kaip paskambinti į policiją. Nepadėjo ir stabtelėjusi sodo kaimynė. Nuo išgąsčio moteris taip pat pamiršo numerį, kuriuo galima pakviesti pareigūnus. 

„Kai atvažiavo pareigūnai, pasakiau, kad anksčiau šalia žvyrkelio nebuvo taip ištrypta žolė. Su policininku nuėjome ta bryde, dar penkis litus radau ir įsidėjau į kišenę. Vėliau pareigūnai rado ir daugiau monetų“, - smulkmenas vardijo liudytojas. 

Jis pasakojo, kaip nuėjo iki šieno kupetos, tačiau pareigūnas neleido liesti ten sumestos žolės. Vėliau po tomis žolėmis ir buvo aptiktas nužudyto taksisto Dariaus Vilimo kūnas. 

„Geras žmogus, teisybę sako“, - pasinaudojęs teismo pasiūlymu klausti, tarė taksisto nužudymu kaltinamas Tomas Kasparavičius. 

Teisme dar liudijo Eglė Daunoravičiūtė. Mergina neslėpė, kad su kaltinamuoju trejus metu buvo pora, kartu gyveno. Likus dviem mėnesiams iki kraupaus nusikaltimo, E.Daunoravičiūtė paliko draugą ir grįžo gyventi pas tėvus. Tačiau su T.Kasparavičiumi ir toliau draugiškai bendravo. 

Mergina prisiminė, kad suėmimo dieną bendravo su Tomu. Ryte jis nuvežė ją į seminarą, vėliau parvežė. Tomas svečiavosi ir tada, kai Eglė mobiliuoju telefonu gavo brolio žinutę apie sukrečiantį nužudymą Neveronyse. 

„Ikiteisminio tyrimo metu nurodėte, kad išgirdęs apie nusikaltimą T.Kasparavičius labai išraudo“, - Eglei priminė prokuroras. 

„Tomas tada sakė: “Aš neįsivaizduoju, ką tas žmogus turėjo padaryti, kad su juo taip pasielgtų“, - draugo žodžius prisiminė Eglė.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad į taksisto kūną buvo paleista visa šovinių apkaba. Žudikas nutempė auką į krūmus ir nupjovė galvą. Spėjama, kad mėgindamas išrankioti kulkas, jis subadė ir supjaustė nužudytojo kūną. 

E.Daunoravičiūtė tvirtino per trejus bendravimo metus nepastebėjusi, kad kaltinamasis būtų žiaurus ar linkęs į agresiją. „Buvo uždaras. Viską savyje laikydavo“, - apie buvusį draugą pasakojo mergina. 

Praėjusiame teismo posėdyje T.Kasparavičius tvirtino viską daręs vedamas balso galvoje, kuriam negalėjo atsispirti. Jis neneigė nužudęs taksi vairuotoją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių