Sukežęs Pilies tiltas jaukia Jūros šventės scenarijų

Dėl sukežusio Pilies tilto Laivų parado šventės organizatoriai priversti koreguoti renginio ceremoniją. Danėje prie simbolinio knechto negalės švartuotis legendinė jachta „Lietuva“, nes pasirodo, negalima kelti Pilies tilto. Tai – pavojinga.

Minės žygio 20-metį

Kitą šeštadienį rengiamo Laivų parado metu buvo numatyta pakelti Pilies tiltą, kad į upę galėtų įplaukti ir prie istorinio knechto prisišvartuoti legendinė jachta „Lietuva“.

Būtent šią dieną bus minimas jachtos kelionės aplink pasaulį 20-metis. Tačiau tikimybės, kad jachta galės prisišvartuoti Buriuotojų krantinėje, nebėra.

Jachtos „Lietuva“ žygio pagerbimo ceremonijos organizatorius Gintaras Bendžius mano, kad greičiausiai tiltas nebus keliamas, nes jo būklė nėra gera.

„Renginys vis tiek vyks prie istorinio knechto, bet laivo ten nebus. “Lietuva„ prisišvartuos Senojoje prieplaukoje ir su karinio orkestro palyda sutartoje vietoje, Buriuotojų krantinėje, susitiks jachtos įgulų nariai“, – sakė G.Bendžius.

Prie istorinio knechto susirinks senoji „Lietuvos“ įgula, kuri prieš 20 metų apiplaukė aplink pasaulį, ir visi tie, kurie šia legendine jachta plaukiojo iki šių dienų. Iš viso skaičiuojama apie 500 buriuotojų.

Planus teko keisti

Į laivų parado renginio planus organizatoriai įrašė prašymą pakelti Pilies tiltą. Dokumentas savivaldybei buvo pateiktas prieš pusantro mėnesio. Tada telefonu savivaldybės atstovai esą tikino, kad problemų nebus. Tačiau tiltą prižiūrinti bendrovė atsiuntė raštą, kad Pilies tilto pakelti negalima.

„Planavome, kad senoji jachtos įgula atplukdys laivą ir jį perduos dabartinei įgulai, kuri po ceremonijos išplauks vadovauti laivų paradui. Planavome simbolinį įgulų pasikeitimą“, – apgailestavo G.Bendžius.

Kaip įplauks „Meridianas“?

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda patikino, kad tilto pakėlimas iš tiesų grėsmingas.

„Pilies tiltas nusileidžia labai pavojingai. Paskutinis nuleidimas parodė, kad jis gali vieną dieną nusileisti ir daugiau nebepakilti. Jis leidžiasi netolygiai, trūkčiodamas krenta po metrą. Tiltas gali užstrigti ir jo nebenuleisime, arba nukristi ir nebepakelsime“, – sudėtingą Pilies tilto padėtį aiškino L.Dūda.

Jis neslėpė, kad vienas lemtingas tilto pakėlimas taupomas „Meridiano“ įplaukimui į Danę. Tąkart bandys rizikuoti, o Laivų paradui tilto tikrai nejudins.

L.Dūdos teigimu, Pilies tiltą planuojama remontuoti, jam numatyti pinigai, ruošiamas viešųjų pirkimų konkursas. Greičiausiai po Jūros šventės Pilies tiltas bus uždarytas remontui.

„Jis niekada nebuvo remontuotas. Tik kosmetiškai pataisomas. Dabar reikia daug ką keisti – pakėlimo variklius, trosus, pervirinti surūdijusias konstrukcijas, reikia pakeisti ir viršutinę dangą. Tokie darbai laukia“, – vardijo L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.D.

V.D. portretas
Esu klaipėdietė ir mano nuomone, per ilgai temptas laikas.Senai laikas jau buvo tvarkyti šį tiltą,nes važiuojant automobiliu baisu. O manau, ne vienas klaipėdietis sutiks, jog šis tiltas gadina senamiesčio vaizdą. Vienas tiltas geras ir tvarkingas,o kitas žmogau,net nežinosi,ims ir subyrės.

Skaitau

Skaitau portretas
Tai kurios šventės scenarijų jaukia tas Pilies tiltas? Kiek supratau iš teksto, per paradą jo nekels, bet per Jūros šventę Meridianui pakels...

Skaitovui

Skaitovui portretas
"Dėl sukežusio Pilies tilto Laivų parado šventės organizatoriai priversti koreguoti renginio ceremoniją. Danėje prie simbolinio knechto negalės švartuotis legendinė jachta „Lietuva“, nes pasirodo, negalima kelti Pilies tilto."
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių