Sekmadienis – diena be automobilio

Europos judriosios savaitės renginys - akcija „Mieste be automobilio“ – sutraukė daugiau kaip 400 dviratininkų. Visi kauniečiai sekmadienį raginami vaikščioti pėsčiomis arba sėsti ant dviračių.

Vidurdienį prie kavinės „Miesto sodas“ buvo galima išvysti įvairiausių dviračių: sportinių, skirtų važinėti mieste, puoštų įvairiomis aplikacijomis, baikerių stiliaus, senų ir visiškai naujų.

„Tokias akcijas reikia palaikyti! – įsitikinęs dvidešimtmetis Tomas. – Žmonės per daug važinėja automobiliais, nesusimąstydami, ar jiems tikrai to reikia.“ Jo bičiulis Giedrius tikino, kad važinėtis dviračiu yra vienas mėgiamiausių užsiėmimų, o minti pedalus būryje bendraminčių – dar smagiau.

Akciją organizuojantis Visuomenės sveikatos biuras ir Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius atkreipia dėmesį, kad diena „Mieste be automobilio“ – tai puiki proga būti fiziškai aktyviems, vaikščioti pėsčiomis, važiuoti įvairiomis bevariklėmis transporto priemonėmis – dviračiais, riedučiais, paspirtukais.

Europos judrioji savaitė rengiama kiekvienų metų rugsėjo 16-22 dienomis. Aštuntus metus rengiamos Europos judriosios savaitės šūkis „Keliauk sumaniau, gyvenk geriau!“ Toks šūkis pasirinktas pripažįstant žalingą dabartinių miesto transporto tendencijų poveikį gyventojų sveikatai ir miestams, kuriuose jie gyvena.

Šiais metais Europos judriosios savaitės tikslas – paskatinti daugiau Europos miestų gyventojų sumaniau keliauti pėsčiomis, dviračiais ir viešuoju transportu. Rinkdamiesi ne lengvuosius automobilius, o šias sveikesnes ir taupesnes transporto rūšis, gyventojai gali pagerinti sveikatą, puoselėti aplinką ir gyvenimo kokybę miestuose – padėti sau gyventi geriau.


Šiame straipsnyje: dviračiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių