Rotušės aikštėje – su pačiūžomis

Greta šventinės eglutės Rotušės aikštėje kauniečiai galės sušilti čiuožinėdami.  Išlietą čiuožyklą po atviru dangumi sekmadienio vakarą iškilmingai atidarė trys Kalėdų seneliai.

Kukliu raudonu apsiaustu vilkintis Kalėdų senelis iš Suomijos Juolupukki,  šviesiais kailiais apsitaisęs lietuviškasis senelis Kalėda, bei mėlynai vilkintis Kauno miesto Kalėdų senelis pačiūžomis naujo ledo neišbandė, tačiau apdovanojo susirinkusiuosius palinkėjimais ir saldainiais.

Garbingasis svečias iš Laplandijos į kauniečius kreipėsi suomių kalba, o jo kolega iš Lietuvos išvertė jo žodžius.  Tikruoju Kalėdų seneliu laikomas Juolupukki sakė džiaugęsis ne tik vaikučiais, bet ir gražiai besišypsančiomis jų mamytėmis.

Vesti atidarymo šventę  Kalėdų seneliams padėjo mažieji pagalbininkai -  estrados studijos DND vaikai ir Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai" mažosios čiuožėjos. Po to ledą galėjo išmėginti visi norintieji.

Tiesa, šiais metais čiuožimas atviroje čiuožykloje mokamas – už 45 minučių seansą reikės mokėti 2 litus. Neturintieji savų pačiūžų, dar 3 litus turės mokėti už jų nuomą.

Ankstesniais metais čiuožyklos ledas Rotušės aikštėje buvo  šaldomas natūraliai ir priklausė nuo lauko temperatūros. Šiemet čiuožykla veiks net jeigu ir oro temperatūra pakils aukščiau nulio. Čiuožti galima nuo 10 val. ryto iki 22 val. vakaro.


Šiame straipsnyje: čiuožykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių