Prieš E.Kusaitės teismą - piketas dėl viešo bylos nagrinėjimo

Trečiadienį prieš Vilniaus apygardos teismui (VAT) pradedant nagrinėti terorizmu kaltinamos Eglės Kusaitės bylą, prie teismo pastatą jos rėmėjai pikete reikalavo viešo teismo posėdžio.

Devyni E.Kusaitės artimieji ir rėmėjai su Lietuvos trispalvėmis, plakatais apie 15 minučių piketavo prie įėjimo į VAT.

Tačiau trečiadienį VAT nusprendė bylos nagrinėjimą tęsti už uždarų durų.

Praėjusių metų gruodį Generalinės prokuratūros prokuroras Mindaugas Dūda žurnalistams teigė, kad teismas dėl uždaro teismo posėdžio nusprendė, nes byloje planuojama apklausti įslaptintus liudytojus ir kyla grėsmė atskleisti operatyvinės veiklos metodus.

E.Kusaitės prašymus nagrinėti bylą viešai teismai atmeta.

Savo kaltę neigianti E.Kusaitė sakė, kad teisėsauga siekia nuslėpti, kaip buvo rengiama byla, ir teigia, kad ją į terorizmą traukė Valstybės saugumo departamentas (VSD).

Prokurorai tvirtina, kad prieš daugiau nei metus sulaikyta klaipėdietė buvo užmezgusi ryšius su islamistinėmis grupuotėmis ir rengėsi teroro aktui nepriklausomybės nuo Rusijos siekusioje Šiaurės Kaukaze esančioje Čečėnijos respublikoje.

Anksčiau E.Kusaitė sakė, kad prisipažinimas buvo išgautas smurtu, o kai kurie žmogaus teisių gynėjai ir politikai kėlė klausimus dėl Rusijos federalinės saugumo tarnybos vaidmens byloje. Prokurorai kaltinimus kategoriškai atmeta.


Šiame straipsnyje: Kusaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
aciu Dievui ,kad sulaika tokias beprotes ,ar gali normalus zmogus sprogdinti kitus ,tik uz tai ,kad kitos tikybos.uztenka tolieruoti musulmoniskas nesamones .

Stepan

Stepan portretas
Kada ja is ligonijos paleida,

jo

jo portretas
kazkokia puskvaile, ja reiketu deportuoti kuo toliau nuo Lietuvos, panasu, kad dar prisidirbs.
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių