Nuo žiniasklaidos K.Kriščiūno neapsaugojo net pareigūnų globa

Į Kauno miesto apylinkės teismą trečiadienį atgabentą ir antrankiais surakintą Kauno vicemerą Kęstutį Kriščiūną pareigūnai mėgino apsaugoti nuo žurnalistų. Politikas į teismo rūmus buvo įvestas pro duris, prie kurių nelūkuriavo žiniasklaidos atstovai.

Politiką bandė paslėpti

Nuo žurnalistų nė nemanę slėpti Tomo Pilvinio ir Algimanto Puidoko, Areštinės ir konvojavimo skyriaus pareigūnai vicemerą socialdemokratą K.Kriščiūną nutarė apsaugoti nuo žiniasklaidos dėmesio. Jis įvestas ne pro specialiąją, bet pro paradinę teismo įeigą iš Laisvės alėjos.

Pareigūnai dievagojosi nieko nenorėję paslėpti, tačiau jau senokai užfiksuotas reiškinys, kad aukštas pareigas užimantys tarnautojai, politikai ir prisidirbę policininkai nevedami paprastiems įtariamiesiems skirta įeiga iš kiemo pusės. Jiems parenkamos įeigos, prie kurių žurnalistai nelaukia.

„Vicemeras pro kitą įeigą vestas galvojant apie saugumą“, – bandė aiškinti policijos ir teismo atstovai. Jie negalėjo atsakyti, ar porą dieną nelaisvėje praleidęs K.Kriščiūnas tapo pavojingas visuomenei, ar visuomenės atstovai – jam.

Išryškėjo raukšlės kaktoje

Po teismo sankcijos, kuria skirtas mėnesis nelaisvės, K.Kriščiūnas išvestas iš teismo pastato gražiai sningant.

„Kaip jaučiatės, Kęstuti?“ – banaliai klausė žurnalistai, kuriems pagaliau pavyko pakalbinti politiką.

„Puikiai“, – per daugybę metų politikoje nugludintą šypseną išspaudė policijos apyrankėmis pasipuošęs vicemeras.

Apie nekasdienę jo savijautą galėjo išduoti nebent pavargusios akys ir kaip niekad giliai raukšlių išvagota kakta. Socialdemokratas prie savęs spaudė neįprastą vicemerui atributą – juodą maišelį su asmeniniais daiktais.

Įkliuvo už menkniekius?

K.Kriščiūnui savivaldybėje buvo pavesta rūpintis investicijomis, miesto ūkiu, savivaldybės turto ir statybų priežiūra, urbanistika ir architektūra, verslo skatinimu. Jis aktyviai dalyvavo sprendžiant su didelių lėšų panaudojimu susijusius klausimus.

Kalbėta, kad socialdemokratas pernelyg kišasi į kai kuriuos labai brangius projektus, būsto administravimą.

Neatmetama galimybė, kad visi įtariamieji galėjo būti sulaikyti už palyginti nedidelius nusikaltimus. Kalbama, kad K.Kriščiūnas A.Puidokui siųsdavo apmokėti sąskaitas už jo asmeninio automobilio remontą, o kitas socialdemokratas T.Pilvinis pasirūpino, kad jo vadovaujamo „Komunalinio ir butų ūkio“ sąskaita būtų suremontuotas jo partijos narės Z.Zalagėnaitės butas.

 

Už grotų liko dviese

Iš pirmadienį Kaune sulaikytų keturių įtariamųjų už grotų liko tik du – vicemeras K.Kriščiūnas ir „Automobilių stovėjimo aikštelių“ direktorius A.Puidokas. Jie nelaisvėje išbus dar bent mėnesį.

K.Kriščiūno visuomeninė padėjėja Zita Zalagėnaitė paleista užvakar, o „Kauno komunalinio ir butų ūkio“ (buvęs „Panemunės butų ūkis“) vadovą T.Pilvinį Kauno miesto apylinkės teismas nusprendė vakar į laisvę išleisti iš teismo salės. Abu pasižadėjo niekur neišvykti.

T.Pilvinis, į Kauno savivaldybės kontroliuojamos įstaigos vadovo kėdę sėdęs tik praėjusiais metais, žurnalistus trečiadienį domino mažiausiai. Tiesa, klausimų būtų atsiradę, tačiau socialdemokratui antrankiai buvo nuimti teismo salėje ir jis niekieno nepastebėtas išėjo į gatvę, ten, kur iš šio teismo pastato išeina visi į laisvę išleidžiami laimingieji, – į Laisvės alėją.

Mobiliojo telefono T.Pilvinis vakar taip ir neįsijungė.

STT visus keturis asmenis 48 valandoms sulaikė pirmadienį. Jiems pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba. Pagal Baudžiamąjį kodeksą už tai gali grėsti laisvės atėmimas iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: KriščiūnasKauno valdžiaSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
gerai,dabar atsiras rauksles ir siknoje kai gaidziu padarys,gales kukariekinti,gerai isnaudotojam ir tironam

to kauniečiui

to kauniečiui portretas
Kriščiūną oadarys gaidžiu, o visus kauniečius padarys laimingais mikaičiai su krabais. Su kuo ir sveikiname.

.....gal

.....gal portretas
Sakyčiau įvyks perversmas,kai kalti taps kaltaisiais.Gal reikia abejoti? Kur dideli pinigai ten teisingumas ? Palos, palos ir sustos ,nes nebus kaltės.Pas mus valdininkai vagys nebūna kalti ,o kaltos aplinkybės.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių