Į Raudonojo Kryžiaus ligoninę atvežtos pirmosios šalčio aukos

Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinėje ligoninėje jau paguldytos pirmosios šalčio aukos – dviem vyrams ir vienai moteriai diagnozuoti galūnių nušalimai.

„Antradienį ir trečiadienį paguldėme po vieną vyrą su nušalusiomis galūnėmis vyrai, o ketvirtadienį atvežta moteris su nušalusiomis kojomis“, – pasakojo Priėmimo skyriaus vedėja Loreta Valinevičienė.

Traumatologijos punkto vedėjas Raimondo Kunicko teigimu, vienam nukentėjusiajam išsivystė alkoholinė psichozė, kitiems gresia pirštų amputacijos.

„Atšalus orui pirmiausia nukenčia asocialūs, alkoholio nevengiantys žmonės. Pusvalandis ar valanda gali tapti lemtinga, gali būti diagnozuoti negrįžtami galūnių pakitimai“, - perspėjo R.Kunickas.

Pastarosiomis dienomis besikreipiančiųjų į Raudonojo Kryžiaus ligoninės medikus padaugėjo, tačiau didesnio antplūdžio ligoninė laukia savaitgalį.

„Paprastai per parą į mus kreipiasi apie 100 susižalojusių kauniečių, o ketvirtadienį jau pajutome, kad kreipiasi daugiau žmonių. Artėjantį savaitgalį pacientų skaičius gali išaugti iki 200 per parą“, - skaičiavo R.Kunickas.

Jis pataria ypač garbaus amžiaus kauniečiams be didesnio reikalo neiti į lauką, nes žiemą itin padidėja traumų tikimybė. Nušalti galūnes gali ne tik socialinės rizikos grupės gyventojai.

„Netgi nuo esant pliusinei temperatūrai jau galima nušalti: jei avite ankštą ar drėgną avalynę, jeigu sutrikusi kraujotaka, būkite atsargūs“, - dar kartą priduria gydytojas. 


Šiame straipsnyje: žiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių