Finalas: Preilos boteliai nebus griaunami

Ministrų kabinetas pirmadienį pasitarime pritarė taikos sutarties projektui dėl Preilos botelių, kuriuos teismas įpareigojo nugriauti. Po 7-erius metus trukusių ginčų tarp botelius stačiusios bendrovės „Sabonio klubas ir partneriai“ ir valstybės Aplinkos ministerija pasiūlė pritarti taikos sutarties pasirašymui.

„Mes tik siūlom teismui, kad būtų pasirašyta taikos sutartis, o dėl kitų atvejų negaliu komentuoti, nes neturiu pilnos informacijos“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Pasak aplinkos ministro Valentino Mazuronio, taikos sutarčiai pritarta, nes pastatus galima pertvarkyti taip, jog šie atitiktų reikalavimus.

„Aš pakartojau nuostatą, kad ten, kur galima susitarti su savininkais dėl to, kad mes perstatom, kaip šiuo metu galiojantys dokumentai leidžia, tai neišmintinga yra griauti, o po to išduoti leidimą pasistatyti tokiam, kur galima iš karto pertvarkyti. (...) Siūlome taikos sutartį, pagal kurią “Sabonio klubo ir partnerių„ savininkai įsipareigoja iš esmės įrengti prieplauką, įrengti reikalingą infrastruktūrą“, - po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį žurnalistams sakė V.Mazuronis.

Pasak jo, pastatų paskirtis bus pakeista ir juose bus įrengtos patalpos, skirtos aptarnauti buriuotojams.

V.Mazuronis BNS anksčiau sakė, jog „Sabonio klubas ir partneriai“ įsipareigotų pašalinti visus trūkumus, perstatant statinius ir įrengiant naują infrastruktūrą.

Sutarties projektui jau pritarė įvairios valstybės institucijos bei Klaipėdos apylinkės prokuratūra. Pritarus Vyriausybė, jis bus pateiktas teismui, o šiam patvirtinus, sutartis įsigaliotų.

Aplinkos ministerijos teigimu, „Sabonio klubas ir partneriai“ Preiloje ketina perstatyti statinius, įrengti poilsio ir turizmo kompleksą, žvejų ir mažųjų laivų uostą bei vykdyti visuomenės poreikius atitinkančią veiklą.

Teismai yra nurodę nugriauti Kuršių nerijoje, Preilos gyvenvietėje, esančius botelius. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas dar 2010 metų balandį įpareigojo įmonę per pusę metų nugriauti 14 neteisėtai pastatytų botelių, bet iki šiol jie nebuvo nugriauti.

Bendrovė tuomet teigė nežinanti, kaip turės įgyvendinti teismo sprendimą, nes visi septyni pastatyti dvibučiai už paskolą yra įkeisti „Danske“ bankui. Statinių vertė 2006 metais siekė 23 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
va kur pavyzdys,kad teismo sprendimus vykdyti LR nebūtina.Botelius nupirko Maskvos milijonieriai ,kurie yra taikoje su ponu Marazmoniu ir komunistų ir darbiečių vyriausybe.Teismo sprendimai privalomi tik Venckienei ir Kedžiams.Esam dvokianti dvigubų standartų valstybė,kur viskas perkama.

che

che portretas
O tai Aukščiausiojo Teismo galutinį ir neginčijamą sprendimą galima kvescionuoti kažkam su kažkuo "susitarus " ? Įdomi valstybė , labai tokia teisinė ir paremta konstitucinėmis dvasiomis ,kurios priklauso nuo konjunktūros, o juk dar nesenai buvo aiškinama , kad teismo sprendimai privalo būti vykdomi ,kad tai valstybės pagrindas ir jam apginti yra visada pasiruošę 240 ginkluotų smogikų , plikis prasiskolinęs advokatas ir komisarė WC kowska iš privačios antstolių kontoros. Keista ,keista....

Rim

Rim portretas
Man labiausiai gaila Juodkranteje ant mariu kranto griaunamo labai grazaus restorano :( Jis man buvo jau kaip simbolis Juodkrantes
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių