Buvęs vicemeras K.Kriščiūnas kol kas lieka už grotų

Buvęs Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas antradienį atvesdintas į Kauno miesto apygardos teismą, kuris svarstė politiko skundą. K.Kriščiūnas ir jo advokatai mano, kad prieš dvi savaites Kauno miesto apylinkės teismo sprendimas jį suimti mėnesiui yra pernelyg griežtas.

Papildyta 16.30 val.: A.Kriščiūnas teismo posėdyje dalyvavo kartu su dviem gynėjais. Jie prašė panaikinti suėmimą.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Nomeda Urbonavičienė Kauno politiko skundą prašė atmesti kaip nepagrįstą, argumentuodama, kad šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje taikytinas suėmimas. Prokurorė mano, kad, būdamas laisvėje K.Kriščiūnas gali trukdyti procesui ir daryti naujus nusikaltimus, sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė.

Tesimas sprendimą skelbs penktadienį, vasario 3 dieną. Šio teismo nutartis bus galutinė ir neskundžiama.

Papildyta 12.10 val. : Teismas politiko skundą nagrinėjo pusantros valandos, tačiau galutinio nutarimo nepriėmė.

K.Kriščiūno advokatas Mindaugas Kukaitis mano, kad teismo sprendimas politikui turėtų būti palankus. Anot advokato, prokuratūra K.Kriščiūnui nepateikė naujų įtarimų, o pareikšti įtarimai pernelyg menki, kad buvęs vicemeras nelaisvėje būtų laikomas taip ilgai.

Sausio 18-ąją Kauno miesto apylinkės teismas K.Kriščiūną leido suimti mėnesiui.

Kauno miesto savivaldybės taryba dėl įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba suimtą K.Kriščiūną iš vicemero pareigų atleido praėjusį ketvirtadienį.

Už narystę Socialdemokratų partijoje sustabdžiusio vicemero atleidimą tarybos posėdyje balsavo 38 Kauno politikai, pasisakiusių prieš ir susilaikiusių nebuvo. Du tarybos nariai balsavime nedalyvavo.

K.Kriščiūnas neigia jam pareikštus įtarimus.

Mėnesiui buvęs suimtas „Automobilių stovėjimo aikštelių“ vadovas Algimantas Puidokas į laisvę paleistas anksčiau laiko – praėjusį ketvirtadienį.

„Į teismą kreipėmės dėl suėmimo, manydami, kad būdamas laisvėje jis gali trukdyti procesui, nes ne visi ikiteisminio tyrimo veiksmai buvo atlikti. Tuos veiksmus jau pavyko atlikti, todėl pagrindo manyti, kad jis trukdys procesui, nebėra“, – portalui kaunodiena.lt praėjusią savaitę sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Prokurorų sprendimui įtakos esą turėjo įtariamojo sveikatos būklė. A.Puidokas yra pergyvenęs kelis insultus, vyrą kamuoja aukštas kraujospūdis. Medikų pagalbos A.Puidokui prireikė ir tądien, kai jis buvo vedamas į teismą dėl suėmimo.

Iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sulaikytų keturių asmenų, K.Kriščiūnas – vienintelis nelaisvėje dienas leidžiantis įtariamasis. Anksčiau į laisvę išėjo K.Kriščiūno patarėja Zita Zalagėnaitė ir buvęs Kauno komunalinio ir butų ūkio vadovas Tomas Pilvinis. Visiems jiems pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba.


Šiame straipsnyje: KriščiūnasSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lialia

Lialia portretas
bendrapartiečiai, kodėl nuteisėt savo kolegą be teismo? Va ir pasimatė socdemų "vienybė". Gėda bus pažiūrėt Kęstučiui į akis.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tai pats ten norejo patekti, odabar tai nori istrukti. Gudragalviam ten ir yra vieta.

krysia

krysia portretas
Banditas, jeigu jo nepasodins gyvensim toliau pusbadžiu, o jis mūsų sąskaita.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių