Atšalę orai negailestingai guldo į lovą

Atšalus orams kauniečiai susirūpino savo sveikata. „Šią ir praėjusią savaitę sulaukėme daugybės pacientų. Pasitaikė daug Roto viruso, peršalusios gerklės, nervų šaknelių uždegimo atvejų“, – teigė bendrosios praktikos gydytoja Irma Vitkauskienė.

Pasak gydytojos, paprastai, kai tik orai atšąla, ligų būna mažiau. „Drėgni orai ir pliusinė temperatūra dažniausiai reiškia, kad susirgimų padaugės. Tuo metu žmonės nesirengia šiltai, nesaugo savo sveikatos ir greičiau peršąla“, – sakė Kaune dirbanti gydytoja.

Šiomis dienomis vyraujantys orai ypač pavojingi vaikams, vyresnio amžiaus žmonėms. Tačiau I.Vitkauskienė teigia, kad saugotis turėtų ir darbingo amžiaus žmonės, sergantieji lėtinėmis ligomis. Peršalus paūmėja visos ligos.

„Neretai žmonės gydosi bedirbdami. Pacientai stengiasi atsisakyti nedarbingumo lapelių ir sirgdami keliauja į darbus. Žmonės suserga, nes imunitetas nusilpęs, o peršalimas dažniausiai trunka apie dešimt dienų", – pabrėžė I.Vitkauskienė.

Gydytoja pataria gerti vitaminą C, arbatą su imbieru, vartoti vitaminus su mikroelementais, nepamiršti rengtis šiltai, vėdinti patalpas, sportuoti, mankštintis, judėti ir išlaikyti gerą nuotaiką. 

Jei peršalote, o liga nesitraukia tris ar keturias dienas ir savijauta tik blogėja, reikia nedelsiant kreiptis į medikus.

„Į kokius peršalimo simptomus reiktų atkreipti didesnį dėmesį?“ – paklausėme gydytojos.

„Meninginius simptomus. Reikia palenkti smakrą prie krūtinės ir stebėti, ar neskauda sprando ir nugaros. Jei skauda, nedelsdami kreipkitės į gydytojus. Stebėkite ir savo tonziles – jei pastebėsite baltas apnašas, žinokite, kad tai taip pat reikalauja gydytojo dėmesio“, – įspėjo bendrosios praktikos gydytoja.

Kauno Centro poliklinikos šeimos gydytoja Arijana Lukaševičienė sakė, kad šiuo metu padaugėjo pacientų, besiskundžiančių bronchitu ir plaučių uždegimu, tačiau slogos ar peršalimo paūmėjimo gydytoja nepastebėjo.

„Viskas priklauso nuo oro. Dabar tai šalta, tai šilta. O tai labai veikia imuninę sistemą“, – pastebėjo medikė.


Šiame straipsnyje: peršalimasgripassveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

luka

luka portretas
Apskritai nei vienas šeimos narys šiemet dar nesirgo, nuo pat rugsėjo tik kartą vaikas parnešė rortovirusą. ir klasėj nėra sergančių. stebuklas kažkoks,būdavo jau koks karantinas gruodį prasideda,pernai gi savaitę sausį į mokyklą nėjo. Tai dabar klausimas: tie virusai labaiu įtakojamo šalto oro?taip? kas lėmė kad šiltą žiemą iki sausio vidurio nebuvo nei veino karantino(gripo)?

vadinasi norit pasakyti

vadinasi norit pasakyti portretas
kad labai salta ir uz sildyma reikes brangiau moketi nei si menesi,bet mes supratom jusu namioka ir nesutinkam,nes jei saltu ,tai zmones nesirgtu,o nuo dregno ir lietingo oro ir sergama,todel daugiau kaunas tikrai nemokes,nes kalnieciai jau ir taip gavo laukus uz sildyma su 450 lt,kai tuo tarpu radiatoriai buvo salti,nes salcio nebuta, --ponai--vagys--aferistai ,negudraukit,.....

zmones neserga ir

zmones neserga ir portretas
gripas neplinta,nes nera kada malunsparniu pagalba virusus purksti,nes vyksta ugninga kova tarp pedofilu ir visuomenes ,ir pinigai skiriami visu pajegumu pedofilu bylos uzgniauzimui,o virusai bus veliau,kaip pedofilai laimes teisme( tikrai nelaimes) ,tada ir formacininkams bei gydytojams atsilygins uz ju parama,--che.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių