Menų spaustuvėje ilgalaikiais rezidentais tapo 12 meno kolektyvų

Nuo 2012-ųjų Menų spaustuvėje ilgalaikiais rezidentais tapo 12 kūrybinių organizacijų, laimėjusių ilgalaikių rezidentų konkursą.

Menų spaustuvė pranešė, kad rezidentai ne tik naudosis biurais, bet ir prioritetine tvarka gaus repeticijų ir viešų pristatymų erdves. Ilgalaikiai rezidentai įsikurs nuo vienų iki trejų metų.

Ilgalaikiais Menų spaustuvės rezidentais tapo teatro laboratorija „Atviras ratas“, teatras „cezario grupė“, šokio teatras „Dansema“, Gyčio Ivanausko teatras, Lietuvos šokio informacijos centras, teatro judėjimas „No Theatre“, kūrybinė studija „PetPunk“, Stalo teatras, Šiuolaikinio šokio asociacija, Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centras, teatras „Utopia“, Vyčio Jankausko šokio teatras.

„Nuo pat organizacijos įkūrimo planuota “Ilgalaikio rezidavimo Menų spaustuvėje programa„ užtruko dėl statybų ir teisinių kliūčių. Ilgai buvo rekonstruojamos pagrindinės Menų spaustuvės patalpos, o praėjusių metų vasarą pagaliau pasirašius sutartį dėl patalpų, užtikrinančią Menų spaustuvės veiklos tęstinumą 20-čiai metų ir galimybę patalpas subnuomoti kitiems subjektams, institucija imasi įgyvendinti vieną svarbiausių seniai numatytų savo tikslų – sukurti palankią aplinką nevyriausybinio kultūros ir menų sektoriaus vykdomai kūrybinei ir vadybinei veiklai“, - rašoma pranešime.

Atsirenkant rezidentus prioritetas teiktas šiuolaikiniams scenos menams. Konkursui buvo pateikta 19 paraiškų, didžioji jų dalis – nuolat Menų spaustuvėje savo veiklą vykdančios scenos menų organizacijos, kurios per keletą metų suformavo repertuaro pagrindą.

Vietos palikta ir trumpalaikiam rezidavimui (nuo 1 mėnesio iki 1 metų) – atskirų projektų, festivalių ar renginių organizavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių