V. Baltraitienė įsidarbino VMVT pavaldžiame institute

  • Teksto dydis:

Buvusi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitenė įsidarbino Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, kuris pavaldus Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT), rašo portalas delfi.lt.

Maisto ir veterinarijos tarnyba yra pavaldi Žemės ūkio ministerijai, kuriai „darbiečių“ deleguota ministrė vadovavo 2014-2016 metais.

V.Baltraitienė šiuo metu yra Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Bendrųjų reikalų skyriaus vedėja. 

Šis institutas figūravo keliuose Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrimuose. Pernai rugpjūtį instituto Kauno skyriuje kratas atlikę pareigūnai pareiškė įtarimus kyšininkavimu jo vadovui Vytautui Pamakščiui. Teisėsauga įtarė, kad V.Pamakštys ėmė kyšius už tai, kad klastotų įmonių tyrimų rezultatus.

Taip pat teisėsauga šiame institute kratas atliko vykstant tyrimui, kuriame įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo buvo pateikti tuometiniam Maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriui Jonui Miliui. Teisėsauga įtaria, kad šaldyto maisto produktų bendrovė „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Prieš tapdamas VMVT direktoriumi, šiam institutui vadovavo J.Milius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vabalas,

vabalas, portretas
juk nuo seno yra išsakyti žodžiai ,varna varnai akių nedrasko, ir nereikia čia vaidinimu, kas kur nubrėžta , tik ne runkeliui ten vieta o elito tarnautoju komandai, juk buvo pavaldus tada tems o dabar matote kas su kuo dalinasi, tvarka bus sena tarka sės ir čiūlbės ,,,,

Antanas

Antanas portretas
Pažeistas Valstybės tarnybos įstatymo vienas iš punktų.

ZALGYRIO FANAS

ZALGYRIO FANAS portretas
VAU GENVYLO SESUTE ISIDARBINO TAI GERAI ZINOS KKAS YRA DARBAS O TAI SEIME UZPAKALI TRINE TIEK METU
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių