Ugniagesiams – 20 naujų automobilių: technikos atnaujinimas svarbus ir gyventojams

Priešgaisrinėms šalies gelbėjimo valdyboms trečiadienį perduoti 20 naujų automobilių. Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), su naujaisiais automobiliais ugniagesiai vyks į prevencines patikras, tirs gaisrų atvejus bei bendradarbiaus su aplinkosaugininkais, vykdant prevencines gaisrų programas šalies miškuose.

„Savo sąrašuose turime apie 36 tūkst. objektų – mokyklų, ligoninių, prekybos centrų – kurie yra tikrinami priešgaisrinės saugos klausimais, taip pat vykdomi naujų statinių patikrinimo darbai, (...) gaisrų tyrimai – jei įtariamas padegimas, yra žuvusių, į įvykį iškart vyksta tyrėjai. Tad jiems būtina turėti visais ratais varomą automobilį, kad galėtų patekti visur“, – Eltai trečiadienį teigė PAGD direktorius Saulius Greičius.

„Taip pat vykdome ir atvirų teritorijų gaisrų prevenciją – pavasarį su miškininkais ir aplinkosaugininkais pasidaliname teritorijomis, vykdome patruliavimą, kad nebūtų deginami miškai ir pan. Taip atsiranda tokios technikos poreikis“, – sakė ugniagesių vadas.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) duomenimis, vieno, keturiais ratais varomo „Nissan X-trail“ modelio automobilio kaina – 35 tūkst. 453 eurai. Pranešama, kad naujosios transporto priemonės iškeliaus į Vilnių, Švenčionis, Alytų, Biržus, Ignaliną, Kupiškį, Pasvalį, Rokiškį, Klaipėdą, Kretingą, Kauną, Jonavą, Prienus, Marijampolę, Šiaulius, Telšius, Mažeikius ir Kuršėnus. Taip pat vienas automobilis skirtas PAGD poreikiams.

Savo sąrašuose turime apie 36 tūkst. objektų – mokyklų, ligoninių, prekybos centrų – kurie yra tikrinami priešgaisrinės saugos klausimais, taip pat vykdomi naujų statinių patikrinimo darbai, (...) gaisrų tyrimai – jei įtariamas padegimas, yra žuvusių, į įvykį iškart vyksta tyrėjai.

Pasak S. Greičiaus, įsigijus 20 automobilių padengtas praktiškai visas tokio transporto technikos poreikis.

„Manyčiau, kad šiai dienai poreikį esame beveik padengę – likusį dengiame senais automobiliais. Tai po šio automobilių įsigijimo tikrai to trūkumo neturime“, – pažymėjo S. Greičius.

Savo ruožtu vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pažymi, kad tarnybų technikos atnaujinimas svarbus ne tik pareigūnams, bet ir visiems gyventojams.

„Dar 2021 metais mūsų autoparkas sudarė 40 proc. sudarė mašinos, kurios yra senesnės nei 15 metų, apie 20 proc. dar buvo sovietinių laikų transporto priemonės. Tai šiandien autoparką esame ženkliai atnaujinę ir tai svarbu ne tik pareigūnams, bet ir bendrai saugumo situacijai, kas reiškia, kad nutikus nelaimei žinome, kad pareigūnai atvyks su profesionalia, moderniausia ir Vakarų standartus atitinkančia įranga“, – Eltai teigė A. Bilotaitė.

ELTA primena, kad Lietuvos Priešgaisrinių gelbėjimo valdybų parkas buvo atnaujintas ir pernai – ugniagesiams buvo perduotos 37 vidutinės ir 6 sunkiosios klasės automobilinės cisternos bei 4 automobilinės kopėčios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių