Šaulių sąjunga iki 2025-ųjų pabaigos tikisi įrengti mokymų ir logistikos bazę

  • Teksto dydis:

Lietuvos šaulių sąjunga (LŠS) tikisi iki 2025 metų pabaigos Kaune įrengti mokymų ir logistikos bazę.

„Mūsų tikslai – plėsti ir stiprinti Lietuvos šaulių sąjungą, rengti šaulius ginkluotam ir neginkluotam pasipriešinimui, taip pat stiprinti visuomenės atsparumą ir valią priešintis. Kad galėtume įgyvendinti Lietuvos šaulių sąjungos įstatyme mums keliamus uždavinius, reikalinga mokymo ir logistikos bazė“, – BNS teigė LŠS vadas Linas Idzelis.

Tam šauliai panaudos dalį Kauno Eigulių mikrorajone, Žeimenos gatvėje, esančios teritorijos ir pastatų, kurią pernai spalį LŠS perdavė Vyriausybė.

Šioje vietoje ketinama įkurti LŠS Mokymų ir nekinetinių operacijų centrą bei logistikos bazę.

„Įvertinome pastatų būklę – jų būklė prasta, reikės kapitalinio remonto, šiuo metu vyksta projektavimo darbai. Kada centras atvers duris šauliams, priklausys nuo finansavimo ir rangovų, preliminariai tikimės darbus užbaigti iki 2025 metų pabaigos“, – sakė L. Idzelis.

Pasak jo, kadangi šaulių gretos gausėja, tokio centro poreikis yra didžiulis.

„Jame žinių, įgūdžių įgis tiek naujai į organizaciją įsiliejantys nariai, tiek tobulinsis senbuviai šauliai, o vėliau jie tai galės pritaikyti praktiniuose užsiėmimuose savo rinktinėse, kurių Lietuvoje iš viso yra dešimt“, – pasakojo L. Idzelis.

LŠS yra numačiusi, kad Mokymų ir nekinetinių operacijų centras koordinuos bazinį šaulių rengimą, ypač daug dėmesio bus skiriama vadų rengimui.

„Planuojame rengti ir specializuotus kursus, pavyzdžiui, kibernetinio saugumo, bepiločių orlaivių valdymo, nardymo, informacinių operacijų, pirmosios medicinos pagalbos ir panašiai“, – dėstė LŠS vadas.

Kadangi daugėja įvairių priemonių, anot L. Idzelio, reikia ir sandėliavimo patalpų bei ginklinių, dėl to tam taip pat bus panaudotos patalpos Žeimenos gatvėje.

Šaulių sąjungai visoje Lietuvoje šiuo metu priklauso apie 14 tūkst. žmonių nuo 11 metų.

Ši organizacija agresijos atveju koviniais būriais remtų Lietuvos ginkluotąsias pajėgas, kitais pajėgumų vienetais padėti užtikrinti viešosios tvarkos palaikymą, kritinės infrastruktūros objektų apsaugą, okupuotoje teritorijoje vykdyti ginkluotą ir nesmurtinį pilietinį pasipriešinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ihoras Ruteniui

Ihoras  Ruteniui portretas
vatini runkeli, Ukrainai kacapams liepus pasiduot, tie turbut irgi padejo ginklus, ar ne? :)))))

?>???>>>>Deretu

?>???>>>>Deretu   portretas
o kokios tau problemos del ubagams uzdedamu mokesciu? pats ubagas gal?

Deretu

Deretu portretas
idarbinti tuos dykaduonius,o ne serti is biudzeto lovio. O tai dar nauju mokesciu ubagams uzdes.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių