G. Nausėda Maldos pusryčiuose: kartais neįvertiname esančių šalia, kol jų neprarandame

  • Teksto dydis:

Prezidentūroje ketvirtadienį vyko tradiciniai Maldos pusryčiai, kurių metu trys šalies gyventojai iš skirtingų perspektyvų apžvelgė šeimos reikšmę jų gyvenime.

„Žmogus yra unikali būtybė, turinti nuostabių savybių, tačiau kartais neįvertinanti to, kas yra šalia, – tol, kol to nepraranda“, –  renginyje pažymėjo šalies vadovas.

Prezidentas prisiminė savo vaikystės namus ir tėvų pastangas auginant ir kuriant darną šeimoje, kurioje visada buvo galima dalintis išgyvenimais, džiaugsmais ir nuoskaudomis bei pažvelgti į savo gyvenimą iš kitos perspektyvos: pamatyti save tėvų akimis.

„Palikęs tėvų namus ir išvykęs studijuoti į Vilnių aš supratau, kad man be galo trūksta to veidrodžio – tėvų akių, kad galėčiau suprasti, ką gyvenime darau gerai, o ką blogai. Tuomet manyje gimė noras palaikyti kuo glaudesnį ir intymesnį ryšį su savo tėvais“, – prisiminimais dalijosi valstybės vadovas.

Palikęs tėvų namus ir išvykęs studijuoti į Vilnių aš supratau, kad man be galo trūksta to veidrodžio – tėvų akių, kad galėčiau suprasti, ką gyvenime darau gerai, o ką blogai.

Jis Maldos pusryčiuose, kurių tema buvo „Šeima – mano atrama, viltis ir džiaugsmas“, dalyvavo su pirmąja ponia Diana Nausėdiene.

Renginio metu invokaciją tarė kunigas Ričardas Doveika, o baigiamąją kalbą – Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas. Savo mintimis apie šeimos reikšmę gyvenime dalijosi Vilniaus Pavilnio progimnazijos psichologė, Vilniaus miesto švietimo įstaigų psichologų metodinės tarybos pirmininkė Loreta Juravičienė, alytiškis moksleivis Martynas Malinauskas ir skulptorius Kęstutis Krasauskas

Kaip rašoma Prezidentūros pranešime, šiemet į Baltąją salę susirinko daugiau nei šimtas svečių iš visos Lietuvos. Kartu pasimelsti ir pasiklausyti tikėjimo liudijimų susirinko dvasininkai, politikai, visuomenininkai, žurnalistai bei šeimas vienijančių asociacijų ir bendruomenių atstovai.

ELTA primena, kad nacionalinių Maldos pusryčių tradiciją Lietuvoje pradėjo prezidentas Valdas Adamkus 2001 metais. Prieš ketverius metus ją atgaivino prezidentas G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pons nauseda

pons nauseda portretas
ar pradesi dirbt lietuvai ar ir toliau tik reklamuosiesi?

Ne mūsų tradicija

  Ne mūsų tradicija portretas
Tie "maldos" pusryčiai Adamkaus atvilkta iš JAV svetimybė...

Jooo \\\\\.../////

Jooo   \\\\\...///// portretas
gitąnas teisus,į komumistus nepriimdavo,jei melstis nemoki.___LT Himno nebūtinai,tai gitanui ir per 2 kartus nepavylo teisingai suveblenti to Kudirkos sukto žodžių kratinio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių