Lampėdžio paplūdimyje – dar neregėta lankytojų minia

Šeštadienį daugelio kauniečių keliai vedė į Dainų slėnį, kur vyko šimtmečio Dainų šventė. Sekmadienį Kaune oro temperatūra viršijo 30 laipsnių šilumos, todėl miestiečiai masiškai traukė prie vandens telkinių.

Ypač daug poilsiautojų susirinko prie Lampėdžio ežero, nes prie jo galima ne tik pasideginti, bet ir drąsiai bristi į vandenį maudytis. Todėl ši vieta populiarumu gerokai lenkia Kauno marių paplūdimį ar už Trijų mergelių tilto esantį Panemunės pliažą.

Prie Kauno marių vanduo ne pats švariausias, o Nemunas prie Panemunės paplūdimio nusekęs, jame išsimaudyti galima tik tuoj už tilto, kitose vietose – nebent pabraidyti.

Tiek daug žmonių, kiek jų susirinko sekmadienį Lampėdžiuose, dar neteko matyti, nors čia dažnai lankausi kiekvienais metais nuo 1997-ųjų vasaros. Labai daug poilsiautojų Lampėdžio paplūdimyje buvo susirinkę praėjusių metų liepos viduryje, tačiau tiek, kiek jų pamačiau paskutinę šių metų birželio dieną, nebuvo.

Atvykę pasideginti miestiečiai stebėjosi, kad reikia ieškoti vietos, kur pasitiesti užtiesalą. Tarp poilsiautojų dominavo moterys. Jaunų pliažo lankytojų buvo gerokai daugiau nei vyresnio amžiaus. Pastaruosius galėjo išgąsdinti pernelyg didelis karštis. Tarp besiilsinčiųjų matėsi nemažai atvykėlių iš kitų šalių.

„Šiandien čia kaip karštą dieną Palangoje. Nustebau“, – sakė dažna Kauno paplūdimių lankytoja. Ji teigė, kad šeštadienį lankėsi Dainų šventėje, o sekmadienį nutarė praleisti paplūdimyje.

Paklausta, kaip elgtųsi tokią karštą dieną, jei reikėtų rinktis tarp Dainų šventės ir paplūdimio, moteris nesutriko: „Spėčiau apsilankyti ir Dainų šventėje, ir paplūdimyje. Dainų šventė šeštadienį  prasidėjo vakare. Jei ji vyktų sekmadienį, dieną praleisčiau Lampėdžiuose, o vakare traukčiau į Dainų slėnį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Concluzinas

Concluzinas portretas
Dar papildysiu naujadaru. Prie jūros važiuoja -juristai. Prie karjerų-karjeristai. Prie upių-upistai. Tai prie ezerų važiuoja ežerastai. :)

Pikti ir protingi

Pikti ir protingi portretas
IDIOTAI.

Ramasjdc

Ramasjdc portretas
Labai patiko maudynes,dar apsilankysiu su vaikais.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių