Panevėžio respublikinės ligoninės konkursą laimėjo A. Skorupskas

  • Teksto dydis:

Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovo konkursą laimėjo buvęs sveikatos apsaugos ministrų Vytenio Andriukaičio ir Rimantės Šalaševičiūtės patarėjas Arvydas Skorupskas.

Šiuo metu Respublikiniame priklausomybės ligų centre dirbantis A. Skorupskas varžėsi su dar 12 kandidatų, iš jų 5 atvyko į konkursą, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Anksčiau jis taip pat yra dirbęs Širvintų ligoninės direktoriaus pavaduotoju medicinos reikalams, Vaikų ligoninės filialo „Utenos reabilitacijos ir ugdymo centro“ Ortopedijos skyriaus vedėju, yra vadovavęs „Eglės“ sanatorijos plėtros skyriui, dirbo kitose gydymo įstaigose.

A. Skorupskas yra ėjęs ir Vilniaus savivaldybės Sveikatos saugos skyriaus vedėjo pavaduotojo pareigas.

A. Skorupskas Kauno medicinos institute įgijo medicinos gydytojo išsilavinimą, o taip pat Kauno medicinos akademijoje sveikatos vadybos magistro išsilavinimą.

Kandidato tinkamumą eiti pareigas dar turės patvirtinti specialiosios tarnybos.

Panevėžio ligoninės vadovo pareigos liko laisvos, kai šių metų kovą sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga iš jų atšaukė nuteistą Ivaną Dorošą.

Jis yra pripažintas kaltu sukurstęs kitus asmenis nusikalsti, o Kauno teisme nagrinėjama byla, kurioje I. Dorošas teisiamas dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų.

Panevėžio apylinkės teismas I. Dorošui vasarį skyrė 3,3 tūkst. eurų baudą už tai, kad jis siekė išvengti administracinės atsakomybės už neteisėtai iškirstus saugotinus medžius. I. Dorošas medžius iškirto neturėdamas tam leidimo ir tik vėliau, patikrinus aplinkosaugininkams, bandė savo veiksmus įteisinti.

Kauno apygardos teisme nagrinėjamos bylos duomenimis, I. Dorošas už palankius viešųjų pirkimų rezultatus ligoninėse iš verslininkų pigiau gavo automobilį, jam atsidėkota įranga statomam namui.

Jam pareikštus kaltinimus medikas kategoriškai neigia ir šiuo metu bylinėjasi dėl jo atleidimo iš Panevėžio ligoninės vadovo pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių