Kviečia surasti geriausią vadovą Palangos senajai gimnazijai

  • Teksto dydis:

Palangos meras Šarūnas Vaitkus kviečia surasti Palangos senajai gimnazijai patį geriausią vadovą.

„Palangos savivaldybės administracija paskelbė konkursą užimti Senosios gimnazijos direktoriaus pareigas bei tikisi ugdymo įstaigai surasti vadovų vadovą – tokį pedagogą iš bet kurios Lietuvos ar net pasaulio vietovės, kuris perims, dar labiau išpuoselės ir pratęs pačias geriausias 102-ejus metus gyvuojančios mokyklos istorines ir moksleivių ugdymo tradicijas. Kuris, kaip ir mes, didžiuosis pasaulyje ir šalyje žinomais mūsų gimnazistų pasiekimais bei tuo, kokius aukštus ugdymo bei ugdymosi reikalavimus kelia sau ir šios gimnazijos pedagogai, ir moksleivija. Kuris mylės Palangą ir mūsų vaikus.

Kalbant apie Palangos ugdymo sistemą ir mūsų Senąją gimnaziją, galiu ne kartą kartoti – mes tikrai turime kuo didžiuotis ir kuo pasidžiaugti.

Štai žurnalo „Reitingai“ geriausiųjų šalies švietimo sistemų reitinge Palangos savivaldybė pagal pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo ir brandos egzaminų rezultatus jau kelerius metus iš eilės patenka į šalies TOP5 ir yra trečioje vietoje, į priekį praleisdama tik Vilniaus ir Kauno savivaldybes. Didžiąja dalimi tokį aukštą vertinimą garantuoja būtent Palangos senosios gimnazijos ugdytinių pasiekimai, tačiau, be jokių abejonių, stiprius būsimuosius gimnazistus parengia trys miesto pagrindinio ugdymo mokyklos.

Kaip miesto vadovas ir kaip tėvas, labai džiaugiuosi, kad pagal Senosios gimnazijos mokinių stojimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas rezultatus 2023 m. Palangos miesto savivaldybė Lietuvos savivaldybių reitinge užėmė pirmąją vietą – įstojo 75 procentai palangiškių abiturientų.

Palangos senoji gimnazija, kurią palangiškiai myli ir kurioje mokosi ištisomis kartomis, 2023 m. Lietuvos gimnazijų reitinge yra geriausiųjų penkiasdešimtuke, ji užima aukštą 36 vietą tarp 360 Lietuvos gimnazijų.

Tačiau didžiausias mūsų pasididžiavimas ir turtas yra mūsų motyvuota moksleivija, mūsų palangiškiai vaikai bei atsidavę, savo profesijai pagarbūs ir gabūs mūsų mokytojai. Gimnazijoje dirba 48 pedagogai, tarp jų 23 mokytojai metodininkai bei 8 mokytojai ekspertai. Didžiuojamės, kad vienas iš jų 2022 m. buvo išrinktas Lietuvos Metų mokytoju.

Palangos senosios gimnazijos mokiniai ir jų mokytojai 2020–2024 m. tapo keturiasdešimt devynių Lietuvos mokinių respublikinių konkursų ir olimpiadų prizininkais bei nugalėtojais, iškovojo vienuolika aukso medalių. Du mokiniai tapo Pasaulinės ir Baltijos šalių geografijos olimpiadų prizininkais. Lietuvai Pasaulinėje geografijos olimpiadoje šį rugpjūtį atstovaus keturi moksleiviai, du iš jų – Palangos senosios gimnazijos mokiniai.

Žinoma, ne sienos kuria ateitį, o tai, kaip tarp jų jaučiamės. Suprasdami tai, prieš ketverius metus, kai pasaulį paralyžiavo kovidas, gavome finansavimą ir Palangos savivaldybė ėmėsi tuo metu vieno iš svarbiausių darbų mūsų vaikams – pradėjome Senosios gimnazijos atnaujinimą.

Ir čia kalbame ne tik apie stogą, langus ar vidines komunikacijas. Mes kalbame apie tai, kad kartu su savo mokytojais nuotoliu dirbę ar vaikščioję keliomis pamainomis į suteiktas patalpas kitose ugdymo įstaigose, moksleiviai ir pedagogai 2022-aisias sugrįžo į kokybiškai jau visai kitą mokyklą – su solidžia biotechnologijų laboratorija, šiuolaikėmis mokymo priemonėmis specializuotuose kabinetuose, erdvėmis menui.

Dabar pradėti ir Senosios gimnazijos stadiono atnaujinimo darbai.

Šiuos, jau 102-uosius mokslo metus, ką tik užbaigė beveik 600 moksleivių. Visai netrukus Palangos senoji gimnazija įteiks atestatus 123 absolventams, kuriems nuoširdžiai palinkėsime paties geriausio kelio.

Per 102 metus Palangos senajai gimnazijai vadovavo 18 direktorių. Ko tikimės iš devynioliktojo vadovo? Pedagoginės išminties, vadybinio inovatyvumo, gilaus suvokimo, kaip aukštai yra iškelta Senosios gimnazijos pasiekimų kartelė ir kokia tai atsakomybė, bet tuo pačiu ir didžiulė garbė būti šios ugdymo įstaigos pagrindiniu vėliavnešiu.

Palangos savivaldybės administracija tikisi sulaukti pretendentų iš visos Lietuvos, svarbiausia – kandidatų kompetencija, pasiryžimas ir meilė vaikams. Su konkurso sąlygomis galima susipažinti čia: https://www.palanga.lt/.../darbo-pasiulymai-ir-karjera/106“, – skelbiama Š. Vaitkaus feisbuko paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių