Lietuviai – geriausi žvejai pasaulyje, tačiau jokio piniginio prizo negaus

Šiaurės Airijoje įvyko 15-tasis pasaulio spiningavimo iš valčių čempionatas, kuriame vienareikšmiškai dominavo Lietuvos rinktinė, sugavusi kone dvigubai daugiau žuvų nei antroje vietoje likę latviai.

Kol daugelis žvejybą priskiria hobiui, Lietuva turi galbūt daugeliui dar negirdėtą sportinės žūklės, tiksliau – spiningavimo iš valčių – rinktinę, kuri pasaulyje yra neginčijamai pirma.  

Per tris dienas lietuviams pavyko sugauti net 130 žuvų, kurios svėrė beveik toną. Antra vieta tenkinosi kaimynai latviai, kurie gerokai atsiliko nuo lietuvių pagavę 67 žuvis.

Tokiam žuvų kiekiui pagauti reikalingas ne tik geras žvejų pasiruošimas, bet ir tinkama vandens telkinio priežiūra. O tada, kaip sako pats čempionas Gustas Juozelskis, pagauni, paleidi ir vėl gaudai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Dvi dienos iki varžybų uždaromas vandens telkinys. Pirmą dieną lydekas gaudėme kas 13 min. – pagauni, pamatuoji, paleidi ir vėl gaudai“, – pasakojo spiningavimo iš valčių čempionas G. Juozelskis.

Didelis ne tik pagautų žuvų skaičius, įspūdingas ir sportinės žūklės pasaulio čempionato laimėjimas. Nugalėtojams skiriama piniginė premija prilygsta olimpiniam aukso medaliui už kurį Lietuvoje sportininkas gautų beveik 168 tūkst. eurų. 

LNK stop kadras

Tiesa, jokio piniginio prizo lietuviai pasaulio čempionai negaus.

„Jei būtų 16 komandų, tai gautume tą patį, ką Rūta Meilutytė laimėtų už aukso medalį. Tad, realiai, čia atvažiavome kautis tik dėl garbės“, – teigė G. Juozelskis.

Lietuviai spindėjo ir dvejetų įskaitoje – čempionais tapo G. Juozelskis ir Justas Šidla, o sidabrą pelnė Domas Kelpšas ir Gediminas Švilpa. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių