Aplinkosaugininkai tikrino žvejus: baudos siekia ir kelis šimtus eurų

  • Teksto dydis:

2024 m. liepos mėnesį Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai tikrino žvejojančiuosius iš valčių. Per akciją buvo atlikti reidai įvairiuose vandens telkiniuose Alytaus, Vilniaus, Panevėžio, Šiaulių, Klaipėdos, Marijampolės, Utenos ir Kauno regionuose.

Patikrinimų metu nustatyta keletas žvejybos taisyklių pažeidimų, už kuriuos buvo skirtos administracinės nuobaudos.

Akcijos tikslas buvo užtikrinti, kad žvejyba vyktų laikantis nustatytų taisyklių.

Iš viso buvo patikrintos 323 valtys ir nustatyti 22 pažeidimai.

Regionų apžvalga

Daugiausia patikrinimų atlikta Klaipėdos regione, Kuršių mariose.

Pažeidimų aplinkosaugininkai daugiausia nustatė Utenos regione, Juodųjų Lakajų ežere, Vilniaus regione, per patikrinimus pažeidimų nenustatyta.

Alytaus regione patikrinta 20 žvejų, nustatyti 2 pažeidimai Niedaus ežere dėl žvejybos ir plaukiojimo ornitologiniame draustinyje.

Buvo konfiskuotos valtys su elektriniais varikliais ir meškerės.

Nemune ties Birštonu nustatytas pažeidimas žvejojant su tinkline priemone (televizoriumi).

Vilniaus regione patikrintos 27 valtys ir 54 iš valčių žvejoję žvejai, pažeidimų nenustatyta.

Panevėžio regione patikrinti 57 žvejai, nustatytas vienas pažeidimas Kupiškio tvenkinyje dėl vandens motociklo naudojimo.

Šiaulių regione patikrinti 36 žvejai, nustatytas 1 pažeidimas – pagautas per mažas šamas. Žala aplinkai – 480 eurų.

Klaipėdos regione patikrinta 60 žvejų, nustatyti 4 pažeidimai. Paršažerio ežere bučiukais buvo gaudomi į Lietuvos raudonąją knygą įrašyti plačiažnypliai vėžiai. Žala aplinkai – 105 eurai. Kuršių mariose buvo žvejojama be žvejo bilieto ir naudojamas didesnis nei leidžiama įrankių skaičius.

Marijampolės regione Antanavo HE tvenkinyje bei Šešupės upėje nustatyti 2 pažeidimai dėl žvejybos leidimų nepateikimo ir nesurinktų šiukšlių. Iš viso patikrinti 28 žvejai.

Utenos regione aplinkosaugininkų dėmesio sulaukė 55 žvejai, nustatyta 10 pažeidimų Juodųjų Lakajų ežere dėl saugomų teritorijų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimo.

Kauno regione 9 žvejai, Kauno mariose nustatyti 2 pažeidimai dėl žvejybos neturint leidimo.

Akcijos metu aplinkosaugininkai nustatė dažniausius pažeidimus, kai nesilaikoma žvejybos taisyklių, nepaisoma saugomų teritorijų apsaugos reikalavimų, žvejojama neturint leidimų ir naudojamos netinkamos žvejybos priemonės. 

Išsamią informaciją apie žvejybą rasite ir Aplinkos apsaugos departamento parengtose žvejybos atmintinėse. Ten rasite ir žvejybos kalendorių, kuriame galite pasitikrinti, kokiu laikotarpiu, kokio dydžio žuvis ir kiek jų galima gaudyti.

Jei kyla aplinkosaugos klausimų, Aplinkos apsaugos departamento specialistai jus pakonsultuos telefonu +370 700 02022 arba el. paštu konsultacijos@aad.am.lt.         

Apie aplinkosaugos pažeidimus galite pranešti Skubiosios pagalbos tarnybos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių