Keisti langus trukdo speigas

Keisti langus trukdo speigas

Paspaudus šaltukui ne visi savo būstuose gali džiaugtis jaukia šiluma.

Ją „vagia“ ne tik per plonos, neapšiltintos sienos, bet ir nesandarūs langai.

Specialistų teigimu, pasenusius bei pralaidžius langus keisti naujais galima ir žiemą, tačiau tam tikros temperatūros vis dėlto būtina paisyti.

„Iki minus 10 laipsnių temperatūros technologija leidžia atlikti montavimo darbus. Jeigu yra šalčiau - to daryti negalima.

Statybinės putos nuo labai didelio šalčio staigiai sušąla, o kai oras atšyla, jų paviršiuje susidaręs ledas pradeda tirpti, putos gauna vandens, ima plėstis ir gali sugadinti visą vidaus apdailą.

Kita problema - kai montuojamas langas, gręžiant esant tokiai žemai minusinei temperatūrai tvirtinimo elementą per rėmą yra tikimybė suskaldyti visą langą“, - komentavo bendrovės „Sabonio klubas ir partneriai“ Klaipėdos atstovybės vadybininkas Deividas Stankus.

„Klaipėdos“ pašnekovas pripažino, jog šaltuoju metų laiku naujus langus užsisakančių klientų sumažėja.

„Turbūt žmonės bijo. Gal vyrauja toks įsitikinimas, kad kol bus išimtas langas, atšals sienos, įšals kambariai, - spėliojo D.Stankus. - Tačiau to tikrai nereikėtų baimintis.“

Anot jo, ilgai tarp klaipėdiečių populiariausi buvo plastikiniai langai su 3 kamerų rėmais.

Tačiau vadybininkas prognozavo, jog ilgainiui juos išstums 5 kamerų rėmai, kurie ne tik atrodo estetiškiau, bet ir geriau izoliuoja šilumą.

„Pastaruosius dvejus metus jie smarkiai populiarėja. Manau, kad neilgai trukus 3 kamerų sistema iš viso „išeis“ iš rinkos. Mes šiek tiek atsiliekame nuo savo kaimynų, pavyzdžiui, vokiečių, pas kuriuos 5 kameros - standartas“, - aiškino D.Stankus.

Šie naujesnės kartos langai gali kainuoti šimtu ir daugiau litų brangiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių