Žiniasklaida: kartu su „Taikos koalicija“ į Seimą sugrįžti sieks Konstituciją sulaužęs M. Bastys

  • Teksto dydis:

Dalyvauti spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose ketina buvęs parlamentaras, Konstituciją prieš šešerius metus sulaužęs Mindaugas Bastys, skelbia portalas delfi.lt.

Kaip portalui patvirtino pats M. Bastys, kandidatuoti jis sutiko trijų politinių jėgų koaliciniame sąraše „Taikos koalicija“.

Kaip skelbta praėjusią savaitę, į Darbo partiją sugrįžęs Viktoras Uspaskich pasirašė koalicinę sutartį su parlamentaro Mindaugo Puidoko Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija bei Irenos Stražinskaitės-Glinskienės vedama Žemaičių partija. Šios politinės jėgos pasivadino „Taikos koalicijos“ vardu.

Tuomet „darbiečiai“ išplatintame pranešime nurodė, kad prie „Taikos koalicijos“ kviečiami jungtis ir kiti Lietuvoje gerai žinomi nepartiniai asmenys bei visuomenės veikėjai.

Žiniasklaida skelbė, kad šios koalicijos sąraše į Seimą ketina kandidatuoti ir buvęs europarlamentaras Stasys Jakeliūnas, aktorius Žilvinas Tratas bei advokato padėjėjas Erikas Pavlovičius.

ELTA primena, kad 2018 metų pavasarį M. Bastys atsisakė Seimo mandato. Buvęs socialdemokratas sprendimą trauktis priėmė po prieš jį surengtos nesėkmingos apkaltos Seime.

Prieš tai Konstitucinis Teismas (KT) politiką pripažino šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius parlamentaro priesaiką, kai jis nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB pareigūnu Piotru Vojeika.

Pats M. Bastys tuomet teigė nieko sąmoningai neslėpęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių