Premjerė apie politinę situaciją JAV: Lietuvai bus svarbiausia išlaikyti Vašingtono dėmesį regionui

JAV prezidentui Joe Bidenui pasitraukus iš rinkiminės kovos, premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog nepaisant to, kaip baigsis rudenį vyksiantys rinkimai kitapus Atlanto, Lietuvai bus svarbiausia išlaikyti Vašingtono dėmesį regionui ir Europai.

„Mes neturime prabangos rinktis ir mes negalime rinktis už Jungtinių Amerikos Valstijų piliečius, kurie išsirinks sau prezidentą tokį, koks jiems atrodys vertas pasitikėjimo“, – LRT radijui sakė I. Šimonytė.

„Lietuvai, turint minty kokio svarbumo yra Jungtinės Amerikos Valstijos NATO blokui ir mums, kaip valstybei, mes neturime kažkokios prabangos galvoti, kad su viena administracija mes galime dirbti, o su kita – ne. Visais atvejais, kaip bepasibaigtų Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento rinkimai, mūsų uždavinys bus tas pats – išlaikyti dėmesį regionui, išlaikyti dėmesį Europai ir išlaikyti dėmesį ir paramą Ukrainai, kadangi tai yra gyvybiškai svarbūs dalykai, nuo kurių tiesiogiai priklauso mūsų saugumas“, – aiškino ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad J. Bidenas apie sprendimą trauktis iš 2024 m. JAV prezidento rinkimų kampanijos paskelbė sekmadienį. Susirūpinimas dėl prezidento galimybės siekti antrosios kadencijos kilo po jo pasirodymo TV debatuose su Donaldu Trumpu birželį.

Paskelbęs, kad stabdo savo rinkimų kampaniją, J. Bidenas kartu pareiškė remiantis savo viceprezidentės Kamalos Harris kandidatūrą JAV prezidento rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių