Nuo sausio 10 proc. didėja atlyginimai darželių auklėtojoms

  • Teksto dydis:

Vyriausybė antradienį pritarė pakeitimams, kurie nuo sausio numato 10 proc. didesnes darželių auklėtojų ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų algas.

Tam kitų metų biudžete jau numatyta 30 mln. litų.

Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos, vidutiniškai darželių auklėtojų ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimai didės apie 200 litų.

Taip pat užmokestis didės mokytojams, dirbantiems didesnėse nei 23 mokinių klasėse: jiems bus daugiau mokama už mokinių darbų taisymą. Valstybės biudžete tam papildomai skiriama 5 mln. litų.

Pasak švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio, kitų pedagogų algų klausimu Vyriausybėje turėtų būti diskutuojama vasarį.

„Nėra šitas pakėlimas vienintelis. Aš manau, kad tai yra didelio ilgalaikio mūsų plano dalis ir aš manau, kad mes vėl apie šitą problematiką galėsime pakalbėti kažkur vasario antroje pusėje, kada pristatysime darbo grupės surašytus rezultatus Vyriausybei. Tada bus matyti aiškesnė tolimesnė perspektyva“, - žurnalistams antradienį Vyriausybėje sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonė

Jonė portretas
O kodėl auklytėms nekeliama? Juk didžiąją dalį vaikų priežiūroje atlieka jos.Šeiminikutės gamina maistą, skalbėjos ir kitas personalas. Kodėl? Negi jos to nevertos?

Nustebusiai

Nustebusiai portretas
Gal norėtum susikeisti su lituanistu ir pataisyti rašinius?

ssssss

ssssss portretas
darzelio aukletojoms.... o virejos ir kiti darbuotojai tai jau s vietoje tame darzelyje
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių