VRK pradėjo tyrimą dėl P. Gražulio dalijamų sąsiuvinių: aiškinsis, ar nepapirkinėjo rinkėjų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nutarė pradėti tyrimą dėl europarlamentaro Petro Gražulio vedamos Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų). Komisija aiškinsis, ar pastarosios politinės jėgos atstovai viešai dalindami sąsiuvinius su partijos pirmininko atvaizdu nepažeidė Rinkimų kodekso nuostatų ir nepapirkinėjo rinkėjų.

Sprendimą ištirti situaciją VRK priėmė bendru sutarimu.

Jau anksčiau sulaukęs dėmesio dėl pastarosios situacijos, P. Gražulis savo socialiniuose tinkluose dalijosi vaizdais, kaip įvairiuose Lietuvos miestuose dalija sąsiuvinius su savo atvaizdu. Politikas tikino dalijantis sąsiuvinius tik pradinių klasių mokiniams, taip norėdamas pasveikinti juos su prasidėjusiais Mokslo metais.

ELTA primena, kad P. Gražulio vedama Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) dalyvauja spalio 13 d. vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Tiesa, darbą Europos Parlamente (EP) pradėjęs P. Gražulis grįžti į Seimą negali – Konstituciniam Teismui pripažinus, kad politikas šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką po to, kai balsavo už kitą parlamentarą, P. Gražulis apkaltos būdu pašalintas iš Seimo.

Konstitucija numato, kad apkaltos būdu mandato netekę parlamentarai 10 metų negali kandidatuoti į Seimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
Kiek tas pridurka dar knis protą ?

Greitai šventė , rinkimai

Greitai šventė , rinkimai  portretas
Joo smarkai kažkam Petris pakakojo ant politinio tako . Lietuvoje kuo daugiau meluoji ir vagi , ne gal geriau tinka žodis , sugebi prisitaikyti prie politinės aplinkos tuo esi labiau gerbiamas ir dievinamas . Artėja rinkimai galėsit pasireikšti , bet vistiek būsit apgauti ir Žemaitaičio ir Vaitkaus ir kitų pseudo vekėjų . Sėkmės .

Anonimas

Anonimas portretas
visiskas lansbergistu -konservu proto nusutimas gal juos jau reik nuo visuomenes izolioti
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių