V. Čmilytė-Nielsen neabejoja S. Kairio, S. Gentvilo tinkamumu likti pareigose ir po liepos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neabejoja jos vadovaujamo Liberalų sąjūdžio deleguotų kultūros ministro Simono Kairio ir aplinkos ministro Simono Gentvilo tinkamumu užbaigti kadenciją šiose pareigose po Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo liepą.

„Kalbant apie mūsų ministrus, abiem ministrais mes pasitikime ir jokių abejonių dėl jų tinkamumo tęsti darbus ir baigti šią kadenciją ministrų pareigose neturime“, – trečiadienį Žinių radijui kalbėjo Seimo vadovė.

„Jei ir yra kokių nors diskusijų, tai apie didžiųjų koalicijos partnerių deleguotus ministrus“, – teigė ji.

Taip V. Čmilytė-Nielsen kalbėjo prezidentui Gitanui Nausėdai ir jo patarėjams po pirmojo prezidento rinkimų turo pareiškus apie galimus pokyčius Ministrų kabinete Vyriausybei grąžinus šalies vadovui įgaliojimus prasidėjus jo antrai kadencijai.

G. Nausėda teigė, kad šie sprendimai bus priimti liepos viduryje.

„Mano vertinimu, jei ir yra diskusijos, tai, visų pirma, apie švietimo ministro portfelį, kurį laikinai dengia socialinių reikalų ministrė Monika Navickienė. Ši sritis yra tikrai problemiška, reikia priimti kažkokius sprendimus, čia yra premjerės prerogatyva siūlyti ir ji, matyt, artimiausiu laiku tą padarys“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

Jei ir yra kokių nors diskusijų, tai apie didžiųjų koalicijos partnerių deleguotus ministrus.

Nuolatinio švietimo ministro Lietuva neturi nuo balandžio, kai iš šių pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas. Jis atsistatydino nesutardamas su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos vienuoliktokų tarpinių patikrinimų problemos.

Premjerė Ingrida Šimonytė naujo švietimo ministro kandidatūrą G. Nausėdai sakė žadanti pateikti šią arba kitą savaitę.

Šalies vadovas anksčiau be raginimo paskirti naują švietimo ministrą yra teigęs, jog laimėjęs prezidento rinkimus keltų žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko atsakomybės klausimą.

Vyriausybė pagal Konstituciją grąžina įgaliojimus prezidentui po jo priesaikos, o šalies vadovas po to skiria Ministrų kabinetą iš naujo. Premjero kandidatūrai turi pritarti ir Seimas.

G. Nausėda antrajai kadencijai prisieks liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paslikas

Paslikas portretas
Turime šimtą kandidatų iš Vaitkaus , Strimėlės , Tomaševskio partijų. Juos ir įšventinsime po rinkimų . Tada tai suklestėsime.

Kairys

Kairys portretas
Tinkamas? Atsipeikėkit, net mano katė tinkamesnė. Ir čekučiais nemanipuliuoja

Expert

Expert  portretas
Tinkami šie du ministrai,todėl kad išministerijų padarė urmo bazę.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių