Tyrimas dėl daugiau kaip 500 tūkst. eurų įsigijimo: įtarimai – buvusiai V. Uspaskicho padėjėjai

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl neteisėto daugiau kaip 500 tūkst. eurų įsigijimo įtarimai pareikšti buvusiai europarlamentaro Viktoro Uspaskicho padėjėjai Laurai Čižiūtei, skelbia portalas „15min.lt“.

Praėjusią savaitę minėtą tyrimą kontroliuojantis prokuroras Vytautas Kukaitis Eltai patvirtino, kad įtarimai yra pareikšti buvusiam Europos Parlamento nariui, Darbo partijos įkūrėjui V. Uspaskichui.

Anot „15min.lt“, kita įtariamoji tyrime yra buvusi V. Uspaskicho padėjėja, dabartinė buvusio „darbiečio“, parlamentaro Viktoro Fiodorovo padėjėja L. Čižiūtė.

Šios informacijos nei FNTT, nei tyrimą kontroliuojantis prokuroras V. Kukaitis nekomentuoja.

Kaip anksčiau skelbėt FNTT, abiems įtariamiesiems tyrime yra paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, asmens dokumentų paėmimai. Taip pat, prokuroro nutarimais, siekiant užtikrinti galimai padarytos žalos atlyginimą, taikomi laikini didelės apimties nuosavybės teisės apribojimai.

Kaip nurodo FNTT, V. Uspaskichui įtarimai pareikšti trečiadienį. Politikas įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimu ir suklastotų tikrų dokumentų naudojimu, neteisėtu elektroninės formos dokumento įgijimu, laikymu ir panaudojimu bei labai didelės vertės svetimo – Europos Sąjungos (ES) – turto įgijimu.

Darbo partija jau anksčiau figūravo pastarajame ikiteisminiame tyrime dėl neteisėto daugiau kaip 500 tūkst. eurų dydžio ES biudžeto lėšų įgijimo. Dar balandį FNTT pranešė, kad Darbo partijos būstinėje atliktos kratos.

Po jų politinės jėgos įkūrėjas ir buvęs europarlamentaras V. Uspaskichas sustabdė narystę „darbiečių“ gretose. Vėliau politikas grįžo į partiją, šiuo metu veda kelių politinių jėgų Taikos koaliciją į Seimo rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių