Iš Širvintų merės – kritikos strėlės: išgirtoji sistema nesuveikė

  • Teksto dydis:

Nuo sekmadienio šalyje tęsiantis galingai audrai, Širvintų merė Živilė Pinskuvienė stebisi, kodėl visuomenė negavo pranešimų apie artėjančią gamtos stichiją, kuriai galėjo pasiruošti iš anksto, ir piktinasi atsakingų institucijų darbu.

„Naktį į pirmadienį per Lietuvą praūžė audra, tačiau šį kartą išgirtoji Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema (GPIS) nesuveikė ir niekas negavo civilinės saugos pranešimų. Galima būtų įtarti, kad sutriko gyventojų telefonų nustatymai, bet ar jie galėjo sutrikti visiems ir vienu metu? Irgi abejoju“, – pranešime cituojama Širvintų merė.

Kritikos Ž. Pinskuvienė žeria ir vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei, pažymėdama, kad atsakomybė už netinkamai ir ne laiku informuotą visuomenę tenka ir jai.

„Man keista, kad vis dar tyli vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė, kuriai pavaldžios institucijos turėjo pasirūpinti savalaikiu gyventojų įspėjimu. Ar ministrė pagaliau išdrįs prisiimti atsakomybę ir pripažinti savo klaidas? Abejoju. Bet bent jau susigėsti ir atsiprašyti žmonių jį galėtų“, – teigė ji.

ELTA primena, kad, Lietuvoje nuo sekmadienio vakaro siaučiant stipriam vėjui ir lyjant gausiam lietui, ugniagesiai visoje šalyje maždaug 400 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių.

Daugiausia pranešimų gauta iš Alytaus apskrities, Marijampolės, Kauno, Klaipėdos, Tauragės ir Vilniaus apskričių.

Tuo metu energijos skirstymo operatorius ESO ankstų rytą skelbė, kad dėl stichijos elektros neturėjio daugiau nei 160 tūkst. vartotojų.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad pirmadienio dieną daugelyje rajonų lietus, Rytų Lietuvoje daug kur smarkus. Kai kur galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 16–21, kai kur 22–27 m/s. Aukščiausia temperatūra 16–21 laipsniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių