Audra jau pareikalavo aukų: Grigiškėse griuvęs medis užmušė žmogų

Lietuvoje siaučiant audrai, Vilniuje, Grigiškėse, pirmadienį užvirtus medžiui žuvo žmogus.

„Yra informacija apie vieno žmogaus žūtį, užgriuvo medis Grigiškėse. (...) Aplinkybių konkrečių neturime, bet informacija tokia, užvirto medis ir žūtis“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Vida Šmigelskienė.

Anot jos, incidentas nutiko apie 9 valandą.

Pasak V. Šmigelskienės, ugniagesiai dėl audros yra gavę daugiau kaip 400 pranešimų dėl ant kelių, pastatų, automobilių užvirtusių medžių ir kitų audros padarinių, daugiausia iškvietimų sulaukta Alytaus, Marijampolės, Klaipėdos, Kauno savivaldybėse.

Savo saugumu turi pasirūpinti kiekvienas žmogus.

„Noriu priminti gyventojams, kad nepaliktų po medžiais automobilių, niekas negali nuspėti, kaip gali klostytis, vėjo gūsis gali nuversti medį, kuris labai tikėtina, kad gali lūžti. (...) Savo saugumu turi pasirūpinti kiekvienas žmogus, kiekvienas gyventojas turi įvertinti visas aplinkybes, ar leistis į kelionę, ar važiuoti, nesiliesti jokiu būdu prie nukritusių laidų“, – kalbėjo PAGD atstovė.

Vėjas sekmadienio vakarą ir pirmadienį pridarė daug žalos daugelyje šalies vietų –  nulaužta daug medžių šakų, išversta medžių, nutraukta elektros linijų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių