Seimo vicepirmininkas A. Sysas inicijuos tyrimą dėl G. Vilkelio atleidimo aplinkybių

  • Teksto dydis:

Buvusio Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio atleidimo iš pareigų istorija, mokesčių mokėtojams kainuosianti mažiausiai ketvirtį milijono litų, negali likti be dėmesio, sako Seimo pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Algirdas Sysas.

Antradienį jis pranešė siūlysiąs Seimo valdybai atlikti šios istorijos tyrimą.

Anot politiko, ypač įtarimų kelia Seimo kanceliarijos Teisės departamento 2009 metais parašyta išvada dėl siūlymo atleisti G.Vilkelį iš kanclerio pareigų.

"Teisės departamento išvada labai lakoniška - "alternatyvių projektų Teisės departamentas negavo. Projektas atitinka juridinės technikos taisykles". Tada kyla klausimas - iš principo Seimas turėtų turėti geriausius teisininkus, nes jie kuria teisinę bazę, nuo jų prasideda viskas, - ir jeigu priimami tokie sprendimai, galbūt tai buvo politinis spaudimas iš tuometinės vadovybės, tik dėl šventos ramybės buvo parašyta trumpa išvada dėl to Seimo nutarimo", - antradienį per spaudos konferenciją Seime svarstė A.Sysas.

Jis priminė, kad tuometinio kanclerio G.Vilkelio atleidimą iš pareigų teikė Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas.

"Siūlysiu Seimo valdybai rimtai svarstyti šį atvejį, nepraleisti pro pirštus. Turime ištirti, ar Teisės departamento išvada buvo politinio spaudimo išdava, ar tai buvo nekompetencija", - teigė parlamento vicepirmininkas.

Jis vylėsi, kad ši brangiai kainuosianti istorija bus pamoka ir dabartiniams ministrams, Seimo nariams.

Praėjusią savaitę Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas neteisėtu pripažino buvusio Seimo kanclerio G.Vilkelio atleidimą, už priverstinę pravaikštą Seimo kanceliarija jam turės sumokėti per 250 tūkst. litų.

Ši byla buvo atsidūrusi Konstituciniame Teisme. Jis nutarė, kad Seimo nutarimas, kuriuo iš kanclerio pareigų 2009 metais atleistas G. Vilkelis, pagal priėmimo tvarką prieštarauja Konstitucijai ir Seimo statutui.

G.Vilkelis Seimo kanclerio pareigų neteko 2009 metų balandžio pabaigoje, Seimui priėmus atitinkamą nutarimą. Tuomet jis turėjo nedarbingumo lapelį, nes buvo susilaužęs koją, tad sprendimas įsigaliojo pirmą darbo dieną pasibaigus nedarbingumo laikotarpiui.

G.Vilkelis atleistas paaiškėjus, jog tuomet parlamente maitinimo paslaugas teikusi įmonė dirbo lengvatinėmis sąlygomis, Seimo kanceliarijos darbuotojams sunkmečiu buvo išmokėta daugiau kaip 2 mln. litų priemokų, taip pat keltos abejonės dėl konkursų į valstybės tarnybą skaidrumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesysas

nesysas portretas
sako yra kazkokie tai rinkimai juk durniau neina ir pasakyt tai kaip lovy po 20 metu sedi sysai razmai grazuliai ir t t
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių