300 eurų baudą gavęs P. Gražulis: nemokėsiu

Buvusiam Seimo nariui Petrui Gražuliui už sovietinių simbolių demonstravimą ir daiktinių įrodymų slėpimą Vilniaus policija skyrė 300 eurų baudą.

„Surašyti du administracinių nusižengimų protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnį ir 242 straipsnį, ir iš viso skirta 300 eurų bauda“, – Eltai penktadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) atstovė Loreta Kairienė.

Anot jos, penktadienį į P. Gražulis atvyko į Vilniaus AVPK, jam įteikti administracinių nusižengimų protokolai.

Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 524 straipsnis numato ataskomybę už nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimą ar demonstravimą. Šiame straipsnyje nurodoma, kad Nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, vėliavų, ženklų ar uniformų užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 700 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1200 eurų.

ANK 224 straipsnyje numatyta atsakomybė už asmenų trukdymą administracinio nusižengimo teisenai. Pagal šio straipnio vieną iš dalių numatyta, kad įrodymų naikinimas ar jų slėpimas užtraukia baudą nuo 300 iki 860 eurų.

Administracinė teisena P. Gražuliui pradėta po to, kai jis pernai, spalį, Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen bandė įteikti sovietinio tankisto uniformą. Kaip anksčiau pranešė Tautos ir teisingumo sąjunga, kuriai vadovauja P. Gražulis, politikas minėtą uniformą esą gavo iš piliečio mitingo prie Seimo metu. Minimą uniformą P. Gražulis žadėjo pateikti policijai.

„Pateikdamas sovietinio tankisto uniformą Seimo Pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, norėjau atkreipti visuomenės dėmesį į jos senelio, sovietinio tankisto, dalyvavusio Lietuvos okupacijoje, ir jos tėvo, KGB rezervisto, veiklą bei jos nenorą atsiriboti nuo jų nusikaltimų prieš Lietuvą“, – Tautos ir teisingumo sąjungos pranešime spaudai cituojamas P. Gražulis.

Politikas akcentuoja manantis, kad Lietuvos įstatymams nenusižengė.

„Šie kaltinimas yra didžiulis įžeidimas, tai žemina mane ir mano antisovietinę veiklą“, – tvirtino eksparlamentaras.

P. Gražulis po apsilankymo Vilniaus AVPK pabrėžė, jog jam skirtos baudos mokėti nežada.

„Nemokėsiu (...), skųsiu teismui (sprendimą skirti baudą – ELTA) ir manau, kad aš teismą laimėsiu“, – „Facebook“ penktadienį skelbė politikas.

Vilniaus apygardos teismas šiuo metu nagrinėja P. Gražulio baudžiamąją bylą, joje jis kaltinamas LGBTQ žmonių niekinimu, galimas nusikaltimas įvykdytas 2022 m. gegužę parlamente, Seimui svarstant Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

Praėjusių metų gruodį Seimas panaikino šiurkščiai Konstituciją pažeidusio ir Seimo nario priesaiką sulaužiusio P. Gražulio mandatą.

Mandato netekusiam parlamentarui 10 metų uždrausta kandidatuoti į Seimą. Šį sprendimą parlamentas priėmė, atsižvelgdamas į Konstitucinio Teismo verdiktą, kuriuo buvo nuspręsta, kad P. Gražulis, balsuodamas už socialdemokratą Liną Jonauską, pažeidė Konstituciją.

Šių metų birželį P. Gražulis buvo išrinktas į Europos Parlamentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš Landzbergių sovietai nebuvo niekada išėję

Iš Landzbergių sovietai nebuvo niekada išėję portretas
Jie visi, nuo senuko su kupra nusikalbqnčio, iki jo visų vaikų, anūkų, proanūkių iki šiol gyvena Stalini saulės šviesoje. Ir jie visi kalba, kas jiems įsakyta kalbėti ir koks lapelis paduotas atmintinai išmokti ir pasakyti. Būtent nuolatinius N. Vilnios pacientus Landzbergius tam ir samdo, nes muzikantėliai mužikėliai su kiaulių tvarto kultūros lygiu būna išmuštruoti viską atmintinai sakyti iš paruošto teksto ir nė žodžio į šoną. O dar anūko Austėja, žydė nuo rytinių TSRS buvusių teritorijų ir jos visi nesveiki defektyvūs išsigimę vaikučiai, ko norėt. Pas juos nuo ryto tas pats ir tas pats, ar baltieji puola, ar raudonieji. Vaistukus visi gauna ir periodiškai apgydomi, nes išgydyti jų neįmanoma. Vaidenasi, kad yra prezidentai arba Europos Sąjungos komisarai. Diagnozė jų bet kam aiški. Stebėtina, kodėl iki šiol dar nepasiskelbė tiesioginiais Saros prostitutės, aptarnavusios kareivius sifilitikus per Pirmą pasaulinį karą palikuonimis, nes tokia jų kilmė. Bėgo .ydai į Australiją.

grazuliui

grazuliui portretas
pupuli, sakyk kad nieko nezinojai.

Apie okupacija ji nekalba

Apie okupacija ji nekalba portretas
Čmil niekada nepasmerkė, ruskių okupacijos, sveikinu P.Gražulį su garbingu sprendimu ir teisingu poelgiu įteikiant rusų tankisto uniformą susilietuvinusiai (vardan politikos) V.Čmil, kuri egzistuojant tikrai Lietuvos valstybei, jokiu būdu nebūtų turėjusi galimybių vykdyti Seimo pirmininkės pareigų. Be landzbergių šeimos politinės įtakos nė plaukas nenukrenta, libervatorius tenkino KGB-isto šeimos atstovės įsitvirtinimas valstybės valdyme!
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių