Profsąjunga su švietimo ministre aptars įtraukųjį ugdymą, mokytojų algas

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga su švietimo, mokslo ir sporto ministre Radvile Morkūnaite-Mikulėniene trečiadienį Birštone aptars įtraukųjį ugdymą, mokytojų algas ir valstybinius brandos egzaminus.

„Vykstu profesinės sąjungos kvietimu aptarti pasirengimo naujiems mokslo metams klausimų, kitų švietimo aktualijų, pasikalbėti apie tai, kas rūpi mokytojams“, –  susitikimo išvakarėse BNS sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Praėjusių metų gruodį priėmus valstybės biudžetą, nuo šių metų sausio mokytojams algos padidintos 10 proc., o nuo rugsėjo nuspręsta pakelti tiek, kad būtų pasiektas 130 proc. vidutinio darbo užmokesčio rodiklis.

Vyriausybė birželį mokytojų algoms nuo rugsėjo didinti papildomai skyrė 31,9 mln. eurų.

„Mokytojams dabar labai aktualu dėl startuojančio visuotinio įtraukiojo ugdymo mokyklose, darbo apmokėjimo pasikeitimai, darbo krūvio sąlygos, dėl darbo užmokesčio yra visokių peripetijų ir niuansų, kaip jis didės ar nedidės“, – teigė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovas Andrius Navickas.

Anot jo, su ministre taip pat ketinama aptarti valstybinių brandos egzaminų pokyčius.

„Visi norėtų iš pačios ministrės išgirsti, kokį ji turi matymą. Svarbūs ir apskritai bendravimo kultūros klausimai, ar čia kažkas keistųsi, ar su bendruomene bus tariamasi, ar diskutuojama, ar čia tie sprendimai vasarą priimami nelabai išdiskutavus“, – sakė vadovas.

A. Navicko vadovaujama profesinė sąjunga streiką nesutardama su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija dėl atlyginimų augimo nuo praėjusių metų rugsėjo pabaigos ir su pertrauka streikavo iki biudžeto priėmimo 2023 metų gruodį.

Dabar profsąjungos vadovas teigė, kad streikas – mažai tikėtinas.

„Nes spalio 13 dieną įvyks Seimo rinkimai, turbūt dabar mums, bendruomenėms, svarbu išgirsti, kurie politikai girdi, įsiklauso, kurie nori spręsti“, – kalbėjo A. Navickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių