Planuojama šaukti VGT posėdį dėl dronų pajėgumų vystymo Lietuvoje

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda planuoja šaukti Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdį dėl dronų pajėgumų vystymo, teigia prezidento vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys.

„Prezidentas turbūt po kiekvieno susitikimo su gynybos pramonės atstovais – praėjusią savaitę turėjo susitikimą su dviem asociacijomis ir dronų gamintojais ta pačia tema, ruošiantis pirmadienį vyksiančiam Valstybės gynimo tarybos posėdžiui – akcentuoja, kad privalome pagaliau finalizuoti Saugumo ir gynybos pramonės įstatymą, kuris atvers didesnes galimybes valstybės institucijoms bendradarbiauti tiek su atskiromis įmonėmis, tiek su pramone, tiek turėti visą ciklą programų nuo produktų sukūrimo iki jų palaikymo, gyvavimo ir panašiai“, – LRT televizijos laidoje „Lietuva kalba“ trečiadienį sakė K. Budrys.

ELTA primena, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) sausio pradžioje aptarė bepiločių orlaivių sistemų vystymą Lietuvoje. Pasak susitikime dalyvavusio krašto apsaugos viceministro Žilvino Tomkaus, tam kasmet planuojama skirti 30 mln. eurų.

NSGK pirmininkas, šiuo metu kandidatuojantis į krašto apsaugos ministrus Laurynas Kasčiūnas teigia, kad jau dabar egzistuoja potencialas smarkiai plėsti kovinių FPV (angl. first-person view – pirmojo asmens vaizdo) dronų gamybą Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Blogai, kai nėra kantrybės....galima apsitriesti...

Nebėr kantrybės

Nebėr kantrybės portretas
Jau senai tie dronai turėjo būti padaryti, o jie dar tik planuoja... Cha cha cha.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių