G. Landsbergis ragina imtis atsako į Rusijos sabotažą Baltijos jūros regione

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį Baltijos jūros valstybių taryboje (BJVT) ragino imtis atsako į suintensyvėjusias Rusijos diversines bei sabotažo operacijas Baltijos jūros regione.

„Matydama mūsų neryžtingumą Ukrainoje, Rusija eskaluoja, siekdama sėti baimę, netikrumą, silpninti mūsų valią remti Ukrainą. Privalome parodyti, kad tokių veiksmų rezultatas bus priešingas – tik dar stipriau remsime Ukrainą, o Rusija sulauks adekvataus atsako už savo veiksmus“, – ministerijos pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Per Suomijoje, Porvo mieste, vykusį Baltijos, Šiaurės šalių, Lenkijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų susitikimą priimta bendra deklaracija, kurioje nurodoma, jog skubiausias uždavinys regionui šiuo metu yra pasiruošimas krizėms ir jų valdymas bei atsparumas.

Pasak ministrų, didėjant geopolitinei įtampai, bendradarbiavimas Baltijos jūros regione turi būti stiprinamas ir gilinamas, o egzistuojančios jo struktūros adaptuotos prie politinių realijų.

„Šiuo metu ypatingai reikia stiprios politinės valios, glaudaus bendradarbiavimo lanksčiuose bendraminčių formatuose, atvirų pokalbių apie tai, kaip turėtume adaptuotis naujoje geopolitinėje realybėje ir kokį turėtume duoti atkirtį Rusijai”, – sakė G. Landsbergis.

Gegužę buvo pasirodę Kremliaus pranešimai apie Rusijos planus keisti jūros sienas su Lietuva ir Suomija. Vėliau ši informacija iš Rusijos gynybos ministerijos interneto svetainės pašalinta. Tokią informaciją šalies vadovai vadino provokacija.

Tą patį mėnesį Estija pranešė, kad Rusijos pasieniečiai pradėjo šalinti valstybės sieną Narvos upėje žyminčius plūdurus.


Šiame straipsnyje: Gabrielius LandsbergisRusijakaras Ukrainojesankcijos Rusijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių