G. Landsbergis apie sankcijas Baltarusijai: tai sumažins galimybes Rusijai apeiti ES sankcijas

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) Tarybai trečiadienį patvirtinus sankcijas Baltarusijai, Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis sako, kad tai sumažins galimybes Rusijai apeiti jai jau taikomas kitas ES sankcijas.

„Šiandien patvirtintos sankcijos Baltarusijai yra ilgai lauktas žingsnis, kuris turėtų sumažinti galimybes apeiti Europos Sąjungos sankcijas Rusijai. Tai – dar vienas įrodymas, kad ES ir Lietuva nuosekliai tęsia sankcijų Rusijai ir Baltarusijai stiprinimą“, – pranešime teigė G. Landsbergis.

„Naujosios sankcijos Baltarusijai nėra pilnai sulygintos su galiojančiais ribojimais Rusijai, tad koordinuojantis su kitomis pasienio valstybėmis, reikalinga ir toliau išlaikyti sustiprintas kontrolės priemones prie išorinės ES sienos siekiant užtikrinti efektyvų sankcijų įgyvendinimą ir taip stabdys bet kokį sankcijų apėjimą“, – pridūrė jis.                                                                        

ELTA primena, kad Europos Sąjungos (ES) valstybės trečiadienį susitarė dėl naujų sankcijų Baltarusijai, siekdamos labiau suderinti jas su Rusijai įvestomis baudžiamosiomis priemonėmis ir tokiu būdu pažaboti jų vengimą.

Naujuoju sankcijų paketu išplečiami eksporto ir importo ribojimai, taip pat nustatytas helio importo draudimas, papildomai įvestas draudimas teikti paslaugas Baltarusijos vyriausybei arba jos valdomoms įmonėms.

Į Baltarusijos sankcijų paketą įtrauktos ir specifinės kovos su sankcijų apėjimu priemonės, kurios taip pat buvo patvirtintos sankcijų Rusijai keturioliktuoju paketu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagieža

Pagieža portretas
Kluika paskutinis, nuo es sankcijų turtingos Rusijos ekonomika klesti kaip niekada, visa 100% O es sėdi ant mėšlo krūvos kaip ir kitos šalys, išskyrus Vengriją.

Landsbergis apie sankcijas... Mane vymdo tokie bestuburiai

Landsbergis apie sankcijas... Mane vymdo tokie bestuburiai portretas
100

PIEMUO SAVO STICHIJOJE...

PIEMUO SAVO STICHIJOJE... portretas
Jis nenurims, kol jo kas nors nepasodins kur jam seniai jau vieta - belangę. Neįsivaizduoju - negi Nausėda jį siūlys į ES šiltą vietą. Tuomet patį Nausėda reikės vyti lauk iš posto.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių