Etikos sargai tirs daugiau M. Navickienės kelionės į Dubajų aplinkybių

Seimo Etikos ir procedūrų komisija aiškinsis, ar parlamentarė, buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė pernai per savo atostogas į Dubajų vyko apie kelionę informavusi Seimo valdybą.

Šeši komisijos nariai trečiadienį balsavo už tyrimą, du buvo prieš.

„Turime nustatyti, ar buvo padarytas pažeidimas – pažeista Seimo valdybos nustatyta tvarka, ar asmuo kreipėsi norėdamas vykti į trečiąją šalį, ar gavo valdybos leidimą“, – trečiadienį komisijoje prieš balsavimą teigė liberalas Andrius Bagdonas.

Jis priminė „valstiečio“ Valiaus Ąžuolo atvejį, kada parlamentaras irgi vyko į kelionę be Seimo valdybos leidimo ir pabrėžė, kad dėl tokių kelionių komisija „yra suformavusi praktiką“. 

„Jis labai panašiomis aplinkybėmis, bet ne taip prabangiai vyko negavęs leidimo į trečiąją šalį ir tada komisija priėmė sprendimą, kad pažeidimas yra fiksuojamas“, – tvirtino A. Bagdonas.  

„Negali būti dvigubų standartų“, – pridūrė konservatorius Kazys Starkevičius. 

Kaip BNS informavo Seimo kanceliarija, Seimo valdyba nebuvo informuota apie M. Navickienės kelionę.   

Negali būti dvigubų standartų.

„Seimo valdyba nebuvo raštu informuota apie buvusios ministrės Monikos Navickienės 2023-iųjų metų vasario mėnesio kelionę“, – nurodė parlamento Spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė-Laugalienė.

Pagal Seimo valdybos patvirtintą užsienio komandiruočių tvarką, Seimo narys, ketinantis ne Seimo sesijos metu vykti į ne Europos Sąjungos ar Šengeno valstybę turi raštu informuoti Seimo valdybą. 

Sesijos metu Seimo nariai į užsienio kelionę gali išvykti tik Seimo valdybos pritarimu.

Į kelionę privačiu lėktuvu už vyro Mindaugo Navicko verslo partnerių lėšas M. Navickienė bei jos sutuoktinis skrido į Dubajų privačiu lėktuvu su finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu, dėl finansinių nusikaltimų kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

V. Germanas pernai kurį laiką dirbo M. Navickienės sutuoktinio valdomoje įmonėje „Litlab“.

Paaiškėjus informacijai apie kelionę ir kylant vis daugiau klausimų apie M. Navickienės ir jos vyro ryšius su minėtais žmonėmis, politikė pasitraukė iš ministrės posto, taip pat apsisprendė nekandidatuoti rudenį į Seimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jezusmarija ,

Jezusmarija ,  portretas
ir tokia " nieko nežinanti " konservatorė kelis metus dirbo ministre ? Konservatorių dugnas ? Artėja rinkimai , nepamirškite vėl balsuoti už " nieko nežinančius " konservatorius .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių