Dėl Lietuvos piliečių įtraukimo į ieškomų asmenų sąrašą – nota Rusijos diplomatui

Rusijai į ieškomų asmenų sąrašą įtraukus dešimtis politikų, Užsienio reikalų ministerija (URM) šios šalies atstovui Lietuvoje trečiadienį įteikė griežto protesto notą.

Kaip nurodo ministerija, Rusija antradienį patvirtino žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad daugybė Lietuvos ir kitų užsienio valstybių piliečių, atsakingų už paminklų sovietiniams kariams šalinimą, yra įtraukti į Rusijos ieškomų asmenų sąrašą.

Tarp šių asmenų – kultūros ministras Simonas Kairys, Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, buvęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius, Estijos premjerė Kaja Kallas (Kaja Kalas) ir kiti.

„Užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad šie Rusijos Federacijos sprendimai prieštarauja visuotinai pripažintoms tarptautinės teisės normoms, rodo pastangas falsifikuoti praeitį ir reiškia nepagarbą Lietuvos istorinei atminčiai“, – rašoma pranešime.

URM nurodo pareikalavusi nedelsiant nutraukti politiškai motyvuotą Lietuvos piliečių persekiojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam chutin puilo

Tam chutin puilo portretas
Klausyk tu buožgalvi neišnešiotas savo motinos aborto liekana pampersus pasikeisk nes matosi kad myžalai visai smegenis užspaudė todėl ir rašliavoji visokius nesamoningus žodžiu kratinius

Pries

Pries portretas
siunciant notas,civilizuoti zmones pasidometu kaltinimu pobudziu ir surinkta medziaga jiems pagristi. O gal minetieji prastai vykdo isipareigojimus tikrajam seimininkui!? Nes abejoju,ar ten ka jaudintu kitokia ju veikla!

Tam Jau :

Tam Jau : portretas
O cia - kitaip?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių