A. Zuokas Vilniaus merui V. Benkunskui perdavė linkėjimus iš Kauno

  • Teksto dydis:

Buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas dalyvavo antradienį Kaune vykusiame pėsčiųjų ir dviratininkų tilto statybų atidaryme. Tiltas sujungs Nemuno salą ir Žemąją Fredą.

Socialiniame tinkle „Facebook“ A. Zuokas pasidalijo įvykio vietoje nufilmuotu trumpu vaizdo įrašu, kuriame perdavė žodinius linkėjimus ir kelis asmeninius pastebėjimus dabartiniam sostinės merui.

„Mere, Valdai Benkunskai, linkėjimai iš Kauno. Kauniečiai jau antrą tiltą šiais metais stato. Ir – geras pavyzdys apie indeksaciją: šito tilto projektas ir sąmata 2016 metais buvo 26 milijonai eurų. Dabar šio tilto vertė po konkurso – 14,4 milijono eurų. Tai yra, nepaisant Ukrainos karo, COVID-19 ir visa kita, Kaune indeksacija yra į priešingą pusę – taupant pinigus. Ne taip, kaip Vilniuje. Pasimokykite, kada projektuojate Nacionalinį stadioną“, – akcentavo politikas.

Primename, kaip teigiama, naujas tiltas užtikrins patogų susisiekimą tarp „Mokslo salos“ muziejaus, „Žalgirio“ arenos su baseinu, Nemuno salos parko ir kitapus upės planuojamo statyti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio koncertų centro.

Pasak Kauno mero Visvaldo Matijošaičio, tiltas reikalingas ir dėl kairiojo Nemuno kranto urbanizacijos, čia vystomo daugiabučių kvartalo.

„Džiaugiuosi, kad kairysis Nemuno krantas labai gerai urbanizuojasi, džiaugiuosi dėl „Kauno grūdų“ teritorijos, kad SBA atėjo ir parodė kelią, kaip čia galima gražiai, gerai statyti, ir šauniai vyksta“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

„Dabar prisijungė ir kiti verslininkai kauniečiai, jeigu neklystu, Tautvydas Barštys, ir šitos pakrantės vystymas dar paspartės. O tiltas turi sujungti nuostabią Nemuno salą, kur spalį–lapkritį atidarysime mokslo muziejų“, – pridūrė meras.

Tilto statybų sutarties kaina – 14,4 mln. eurų. Pasak V. Matijošaičio, darbai finansuojami Europos Sąjungos ir miesto lėšomis.

Šį tiltą per Nemuną pagal žiemos pabaigoje pasirašytą sutartį stato bendrovė „Kauno tiltai“. Jo statybai bendrovė panaudos beveik 1,5 tūkst. tonų metalo, apie 2,5 tūkst. kubinių metrų betono.

Jungtį suprojektavo įmonė „TEC Infrastructure“ ir KILD architektai. Kaip skelbta anksčiau, statinys savo išvaizda primins jau pastatytą mažesnį pėsčiųjų tiltą į Nemuno salą ties I. Kanto gatve.

Numatyta panašių motyvų turėklų sistema, šviesios spalvos metalinė konstrukcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Flurona [TRUMP 2024]

Flurona [TRUMP 2024] portretas
Hahaha, Zuokas čia gerai pavarė benskunkui

Bronius

Bronius  portretas
Koks tas meras, ne gimęs, nei augęs čia, kaip gali sostinės vadovų būti, be to koncertas jis ,tegu varo į savo klaipedos rajoną

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
atsivilko į kauno vagių susirinkimą
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių